Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Sučić 'zakapario' mjesto u prvih 11, Francuz izgleda kao pojačanje, ali jednom igraču treba dati prostora

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.02.24. | 15:30

Bez obzira što ganja rezultat na tri fronta, Dinamo mora razmišljati i razvoju svojih mladih igrača. Jedan od njih već dulje zaslužuje veću pažnju i u prvoj momčadi

Petar Sučić ispao je najveći dobitnik ovog Dinamova pobjedničkog niza. Nije igrao u Sevilli protiv Betisa, ali ušao je u prvih 11 protiv Varaždina, potom, zbog ozljede Bulata, preuzeo njegovo mjesto u udarnoj postavi u uzvratu sa Španjolcima. I, odigrao, po nekima odlično, po nekima solidno, u svakom slučaju zaslužio je visoku ocjenu. Zatim je još bolji protiv Rijeke, a onda u srazu s Goricom u Kupu (4-0) bio i ponajbolji Dinamov igrač. Sučiću, kao što smo već pisali, možda nedostaje malo agresivnosti za poziciju na kojoj igra, malo više odlučnosti prema naprijed, ali iz utakmice u utakmicu napreduje. Sjajna lopta, kojom je 'nahranio' Vidovića kod prvog gola, ukazala je da Sučić ima i tu dimenziju u igri, samo se još mora 'osloboditi'. No, svojim je partijama Sučić, na neki način, 'zakapario' mjesto u prvih 11. Svaki put kad će Sergej Jakirović razmišljati koga postaviti u udarnu momčad, naravno da neće uvijek igrati Sučić, morat će o njemu razmišljati kao standardnom prvotimcu. Nakon ovih predstava nije jednostavno opet ga posjesti na klupu, ali kad igraš u dijelu terena u kojem 'operiraju' Mišić, Ademi, Bulat, Baturina..., onda doista moraš imati strpljenja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Drugi igrač, koji je, uz Brodića i Kulenovića te Halilovića, čija je priča, više-manje, poznata, bio u fokusu protiv Goričana, jest Ronaël Pierre-Gabriel. Francuz je dosad odigrao zadnjih pet minuta protiv Rijeke, 80-ak minuta protiv Varaždina, kad je izišao zbog grčeva te cijelu ovu utakmicu u Kupu. Što smo dosad vidjeli? Uz jednu pogrešku protiv Rijeke, sve je odradio na solidnoj razini. Ima kvalitetan centaršut, a u obrani se dobro postavlja, pravovremeno ulazi u duele, sve je potencijalne probleme otklonio u startu. Ima na desnom boku velikog konkurenta, Stefan Ristovski opet je u velikoj formi i Pierre-Gabriel neće imati lagan put do prvotimca. Ali, on može igrati i lijevog beka i ne bi bilo iznenađenje da u Osijeku zaigra na toj poziciji, jer, Ogiwara još nije spreman. U svakom slučaju, Francuz zasad izgleda kao pojačanje, e sad, hoćemo li u Dinamu saznati zbog čega je svakih šest mjeseci mijenjao klub, zašto je došao besplatno? Igračke performanse zasad ne izgledaju upitne.

Ipak, od svih priča s Kup dvoboja, možda je najintrigantnija ona Luke Vrbančića. Taj 18-godišnji veznjak ušao je s klupe, vrlo brzo zabio sjajan pogodak. Rutinski, kao da je odigrao 100 seniorskih utakmica. Je li 'osmica' ili 'desetka', isprofilirat će se kroz karijeru, ali Vrbančić je, nakon Baturine, najbolje što trenutno od sredine prema naprijed nudi Dinamova nogometna škola, a zna se da od Škole Dinamo živi. Dominira u juniorima, po onome što smo vidjeli prateći ga kroz godine, stalno napreduje i u Maksimiru moraju imati neki plan za njegov iskorak. Propustio je pripreme, na kojima bi neupitno bio, zbog odlaska na posudbu u Istru, koji se na kraju izjalovio, seniorsku stepenicu napravio je u Dubravi TIM Kabel, gdje je na dvojnoj registraciji. I možda to i nije loše rješenje, trenutno, igra seniorski nogomet, često trenira s prvom momčadi Dinama, Jakirović ga cijeni i želi mu dati priliku, kad god je moguće. Kao protiv Gorice. Sve je jasno, Dinamo je ovog proljeća u drugoj ulozi, nije lovina nego lovac na naslov, igra na tri fronta i teško je u tom ritmu paralelno razvijati mlade snage. Međutim, Vrbančiću treba dati prostora, još više, njegovi vršnjaci su i u jačim i bogatijim klubovima već u važnim ulogama, Dinamo mora poduzeti sve da Vrbančić ne 'zastane' u nogometnom razvoju kao neki njegov vršnjaci, da se izgubi i predugo čeka pravu priliku u Dinamu. Bit će mogućnosti do kraja sezone, bez obzira na važnost svake utakmice i tada ga treba gurnuti u vatru!



Tagovi

Luka VrbančićGNK DinamoHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti