Suci pomogli Dortmundu, Pizarro spasio Werder

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.01.16. | 18:16

Bayer je preuzeo četvrto mjesto Bundeslige, a slavio je i Schalke.

Borussia iz Dortmunda ne da drugo mjesto i koliko-toliko ipak ostaje u utrci za naslov s Bayernom, ali za nove bodove i smanjenje razlike u odnosu na lidera (minus pet bodova), momčad Thomasa Tuchela ovaj put u drobroj mjeri može zahvaliti sucima. Borussia je pobijedila Ingolstadt s 2:0, ali su se gosti organizirano branili i čak povremeno prijetili sve dok Aubameyang prvi od svoja dva gola nije pogodio iz čistog zaleđa.

U prvom poluvremenu sudac Winkmann je možda propustio dosuditi i kazneni udarac za Ingolstadt. Tada je, kao i nešto kasnije u glavnoj ulozi bio kapetan Borussie Hummels koji je svojim greškama zamalo omogućio gostima da dođu do gola. No, na kraju je ipak ostalo 2:0.

Najatraktivniju utakmicu dana igrali su Werder i Hertha. Imali su gosti iz Berlina 2:0 i 3:1, ali je veteran Pizarro s dva gola donio vrijedan bod za momčad iz Bremena. Hertha je i dalje ostala na trećem mjestu, ali je Bayer smanjio zaostatak za njima. Momčad iz Leverkusena je da domaćem terenu bila uvjerljiva protiv Hannovera, a još jednom je junak bio Chicarito koji je postigao dva gola. Tin Jedvaj je odigrao posljednjih 20-ak minuta na poziciji desnog beka.

Schalke se pobjedom u Darmtsadtu popeo na peto mjesto, a Augsburg i Eintracht su odigrali bez utakmicu bez golova.

Bundesliga, 19. kolo:

Augsburg – Eintracht 0:0
Werder – Hertha 3:3 (Bartels 67', Pizarro 75'-11m, 77'/Darida 29', Plattenhardt 41', Kalou 71')
Darmstadt – Schalke 0:2 (Meyer 43', Sane 53')
Borussia Dortmund – Ingolstadt 2:0 (Aubameyang 77', 86')
Bayer – Hannover 3:0 (Kiessling 44', Chicharito 63'-11m, 87')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti