Suarez je briljirao protiv Deportiva, ali jedan Hrvat ga je i nadmašio!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.04.16. | 20:24

Nije bilo malo onih koji su očekivali da će se u La Coruni dogoditi konačan pad velikana. Uzdrmana Barcelona, s tri uzastopna poraza, došla je u goste Deportivu, koji se također ponadao da će ostaviti ugriz na Barcinu tijelu. Ali zbilo se suprotno, probuđeni je katalonski ponos jednostavno pregazio domaćina, pobijedivši s čak 8:0 (!) i poručivši svima da još nije došlo vrijeme za oplakivanje...

„Vratili smo samopouzdanje, pred nama su još četiri utakmice, četiri završna dvoboja u kojima ćemo dati sve od sebe za osvajanje naslova“, rekao je naš reprezentativac Ivan Rakitić, strijelac trećega gola za Barcu.

A sve se u La Coruni vrtjelo oko čudesnog Urugvajca Luisa Suareza. Uvijek gladan golova (da se zadržimo samo na tome...), Suarez je četiri puta zatresao suparničku mrežu (branio je Manu, Pletikosa je s klupe gledao razmontiranje svoga Deportiva), a tom je fantastičnom učinku dodao i tri asistencije – Rakitiću, Messiju i Neymaru. Ne sjećamo se u modernoj nogometnoj povijesti da je netko uspio biti tako dobar u realizaciji i kreaciji. U Liverpoolovu dresu jednom je zabio tri i asistirao dva puta. Odmah smo se prisjetili da je tom nesretnom Deportivu četiri gola utrpao i naš bivši reprezentativac Dado Pršo, bilo je to prije 12 i pol godina. Monaco je u skupini Lige prvaka svladao Španjolce s 8:3, a Pršo je svoj 29. rođendan (5. studenoga 2003.) proslavio “pokerom” golova u mreži Deportiva!

Po četiri gola u jednoj utakmici zabijali su još i legende Van Basten, Inzaghi, Van Nistelrooy, Ševčenko, Messi, Lewandowski..., izdvojili smo samo najveća imena, ali nitko nije imao i tri asistencije, poput sjajnoga Suareza.

No, dvojica nogometaša zabijala su i pet golova u Primeri. Jedan je Cristiano Ronaldo (Granadi prošloga travnja), a drugi je Hrvat Alen Peternac. On je 1996. zabio pet golova u pobjedi Valladolida 8:3 protiv Ovieda.

No, vratimo se Suarezu, koji je ove sezone zabio čak 49 golova u 48 utakmica u svim natjecanjima i tim je učinkom u Barceloni preskočio Brazilca Ronalda, koji je u sezoni 1996./1997. zabio 47 golova. I ovo nije prvi “poker” Suarezu ove sezone – u Kupu kralja zabio je četiri gola i Valenciji, u pobjedi 7:0... U Primeri je Suarez ove sezone odigrao 31 utakmicu i postigao čak 30 golova.

I u najužem je vrhu “lovaca” na europsku Zlatnu kopačku – ispred njega su Cristiano Ronaldo i Jonas (Benfica), koji su zabili po 31 gol i imaju 62 boda, a treću poziciju sa Suarezom dijeli Higuain (30 golova, 60 bodova), na petom je mjestu Lewandowski (27 golova, 54 boda)... – I mi smo ljudi, nismo strojevi – objašnjavao je Luis Suarez prije nekoliko dana španjolskoj javnosti Barcin pad u posljednjim utakmicama, kojim je kompromitirana cijela sezona. A nakon veličanstvenog povratka u život na Riazoru, Suarez je istaknuo:

„Ovo je dokaz da se nismo raspali, naše je zajedništvo neraskidivo i sad smo ujedinjeniji nego ikad prije! Više od svega želimo osvojiti naslov, gotovo očajnički, vjerujem da ćemo to i učiniti, sve je i dalje u našim rukama“, govorio je presretni Suarez nakon Deportiva.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Luis SuarezAlen Peternac

Ostale Vijesti