JUSTIN TALLIS/Action Images
JUSTIN TALLIS/Action Images

Stručni komentar - Nino Bule: Prema naprijed smo bili sterilni, nedostajala je “mantinela”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 17:14

Pomoćni trener Osijeka dao je svoj osvrt na prvu utakmicu Vatrenih na Euru.

U ovoj utakmici je od iznimne važnosti bilo da izdržimo taj početni pritisak Engleske koji je bio očekivan. Osim što su domaćini, puni su samopouzdanja i motivacije te je bilo jasno da će krenuti tako da što prije odvedu utakmicu u svome smjeru.

Taj prvi val smo uspješno riješili i nekako doveli utakmicu u mirnije vode. Imali su domaćini inicijativu, ali to je nešto što smo očekivali. Imali su bolje i izraženije prilike ali malo sreća i Dominik Livaković to su spriječili.

Nekako mi se činilo da u prom poluvremenu nemamo čovjeka koji bi zadržao loptu i pričekao da se u zadnjoj trećini priključe Modrić i Kovačić. Jasno da to nije prirodna pozicija Rebića i to nismo iskoristili kako smo trebali.

U zaključku poluvremena, smatram da nismo igrali loše, da je to solidno izgledalo. Očekivano tvrda utakmica i naravno, puna opreza jer ga jednostavno moraš imati protiv protivnika takve kvalitete.

Nastavak je donio sličnu priču, ali kada smo pomislili da opet imamo igru za pritisak domaćina dogodio nam se gol koji je bio plod lančanih grešaka koje su se dogodile. Nažalost, nismo bili pravi prema naprijed. Nekako mi je to izgledalo sterilno i bez konkretne zaavršnice.

Zamjene koje je izbornik Dalić napravio su logične i tu se nema što posebno dodati i oduzeti. Eventualno da je možda malo ranije probao s Petkovićem jer gledajući roster koji Dalić ima, Bruno je jedini igrač koji može zadržati tu loptu i pričekati da se priključe vezni igrači.

Što se Joška Gvardiola tiče, on je utakmicu odradio korektno. Bio je malo impresioniran na početku ali to je sasvim normalno u kontekstu njegovih godina, značaja utakmice, protivnika i stadiona…

Na toj poziciji imamo i Barišića iza kojeg je dobra sezona, ali izbornik ih ima u treningu i on najbolje zna zašto se odlučio za nekoga.

Sada su pred nama dvije krucijalne utakmice ali nema smisla stvarati pritisak. Mi smo narod koji svako natjecanje očekuje finale, ali to nije baš tako. Idemo odigrati to kako znamo i vjerujem da možemo ostvariti cilj koji smo stavili pred sebe; prolazak skupine.


Tagovi

Euro 2020Euro 2021EUROHNSHrvatska nogometna reprezentacijaNino Bule

Ostale Vijesti