Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Štrkalj predvodio Farmaceute protiv Rudeša, niti Rocky nije motivirao goste

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 16:30

Nogometaši Slaven Belupa opravdali su ulogu favorita i na svojem Ivanu Kušeku Apašu pobijedili fenjeraša prvenstva...

Slaven Belupo - Rudeš 4-0. Gosti su se na Ivanu Kušeku Apašu dobro držali do 39. minute, kada je krenula kanonada domaćina, koju je s dva pogotka i asistencijom predvodio Tomislav Štrkalj. Farmaceuti su stigli do treće pobjede u posljednja četiri kola, a Rudeš je ostao prikovan na dnu s četiri osvojena boda nakon 21 kola. Gostima očito nije pomogao niti motivacijski govor legendarnog filmskog junaka Rockyja Balboe kojeg je Davor Mladina pustio svojim igračima prije utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Rudeš je nametnuo igru s visokim postotkom posjeda lopte, no taj posjed bio je jalov. Momčad Davora Mladine nije mogla stvoriti konkretnu priliku, a jedini djelomično opasan pokušaj imao je u početku utakmice razigrani Ante Ćorić.

Iako je Slaven prepustio posjed gostima, domaćini su bili opasnija momčad u prvih 45 minuta. Prvi je zaprijetio Marco Boras koji je uletio iz drugog plana, našao se sam pred Matejem Markovićem, ali je u maniri pravih stopera pucao kraj gola..

Što se poluvrijeme približavalo kraju, to su Farmaceuti djelovali bolje. U istom napadu zaprijetili su Benedik Mioč i Matej Šakota, a potonji je kasnije izborio i jedanaesterac. No, Mario Zebec poništio je odluku nakon što je vidio pomoćnikovu zastavicu u zraku zbog zaleđa Samuela Nongoha.

Slave Belupo do zasluženog vodstva stigao je u 39. minuti. Farmaceuti su lijepo izigrali desnu stranu Rudešove obrane, Daniel Štefulj s loptom je ušao u kazneni prostor i dodao za Ivana Lepinjicu koji postiže svoj prvijenac u dresu Slaven Belupa.

Kako je zaključio prvi dio, tako je Slaven Belupo otvorio drugi. U 49. minuti Tomislav Štrkalj opalio je bombu s 20 metara koja je išla ravno u Markovića, no vratar Rudeša nije reagirao najbolje i lopta je završila iza njegovih leđa.

Utakmica je definitivno bila riješena u periodu od 63. do 72. minute. Prvo je Štrkalj zabio svoj drugi pogodak na utakmici, efektno realiziravši lijepu akciju Slavena, a potom je Benedik Mioč svoju sjajnu igru okrunio golom glavom nakon odličnog centaršuta igrača utakmice Štrkalja s lijeve strane.

Dok je Rudeš u prvom dijelu donekle i parirao Farmaceuti, utakmica je u nastavku bila jednosmjerna ulica i Slaven Belupo upisao je zasluženu uvjerljivu pobjedu.

Rudeš će prvu pobjedu u sezoni zražiti u idućem kolu na gostovanju kod Varaždina, a Slaven Belupo očekuje gostovanje na Poljudu.

Slaven Belupo - Rudeš 4-0

Koprivnica. Stadion: Ivan Kušek Apaš

Strijelci: 1-0 Lepinjica (39., Štefulj), 2-0 Štrkalj (49.), 3-0 Štrkalj (63.), 4-0 Mioč (72., Štrkalj)

Žuti kartoni: Hlevnjak (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Mario Zebec (Cestica); pomoćnici: Ivan Janić (Ilok), Dino Knez (Osijek) i Domagoj Kurtović (Osijek). VAR sudac Ivan Bebek (Rijeka), AVAR Ivan Starčević (Bjelovar).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak – Bosec (od 77. Krušelj ), Boras, Pllana, Štefulj - Lepinjica, Liber (od 82. Ortiz) - Nongoh, Mioč (od 77. Šuto), Šakota (od 57. Caimacov) - Štrkalj (od 82. Hlevnjak)

Rudeš (3-4-1-2): Marković - Camara, Mrčela, Krušlin - Pešić, Pasariček, Vukmanović, Grezda (od 70. Rešetar) - Ćorić (od 69. Špeljak) - Doležal (od 61. Topić), Kovačević (od 61. Brajković)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoNK RudešTomislav ŠtrkaljIvan Lepinjica

Ostale Vijesti