Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Stravičan lom noge zasjenio rezultat derbija 2. HNL, Varaždinci preuzeli prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 14:55

Igrača Varaždina s travnjaka je odvela Hitna pomoć

Otvaranje drugog dijela 2. HNL donijelo nam je odmah derbi. Varaždinci su kao drugoplasirani dočekali jesenskog prvaka Orijent 1919, a iz derbija su pobjedom 2:1 izašli kao prvi na tablici.

Bio je to susret koji je mogao vrlo lako završiti i pobjedom na drugoj strani, a obilježio ga je stravičan lom noge Mateja Vuka te niz slabijih živaca i opasnih prekršaja.

Imao je prvo Varaždin inicijativu i bio opasniji, ali ubrzo se probudio Orijent. Sentić spašava u 29. minuti nakon udarca Gadže. Ponovo brani u 30. minuti i odbija u korner. Nakon kornera nisu se uspjeli obraniti Varaždinci. Stigao je ubačaj u kazneni prostor, a lopta se odbijala da bi na kraju završila na nozi Dukađina koji je s pola metra posprema u mrežu za 0:1.

Iskazao se Hajdukov vratar na posudbi u Varaždinu i u 38. minuti kad je udarac Edina Fatića s 20-ak metara u donji kut odbio u korner. No, nije se samo on iskazao među vratnicama. Opasno je bilo u 43. minuti na drugoj strani kad je Vuk raspalio iz sve snage prema vratima Orijenta, a goste je spasio vratar Boglić obranom i odbijanjem lopte u korner.

Na početku drugog dijela grozna scena, nešto što zasigurno ne želimo gledati na nogometnim travnjacima. Varaždin je krenuo silovito prema vratima Orijenta po izjednačenje. Trajala je opsada kaznenog prostora, pokušavao Teklić pa Vuk i obrnuto, a onda je Vuk krenuo prema vratima i gadno se sudario s vratarom Boglićem. Posljedica tog sudara bio je gadan lom noge zbog kojeg je Vuka s terena odvela Hitna pomoć, a po prvim scenama od ove ozljede će se dugo oporavljati. Leonarda Vuka je prilikom izlaska s terena pratilo skandiranje njegovog imena i gromoglasan pljesak podrške.

Iako se na njihovim licima vidio očaj zbog pretrpljene ozljede njihovog suigrača, igrači Varaždina su baš njemu u čast nastavili s napadima. Pritiskali su i pritiskali, a onda došli do preokreta u par minuta. Prvo su izjednačili kad je Igrec sjajno prošao po desnoj strani i ubacio oštro na peterac, a tamo Mulac skreće loptu u vlastitu mrežu za 1:1 u 68. minuti.

Samo dvije minute kasnije po desnoj strani probio je Škaričić i ubacio u kazneni prostor, a tamo u trku glavom loptu hvata Domjanić koji je ušao u igru samo minutu kasnije i zabija za 2:1.

Sudac je produžio susret deset minuta zbog stanke kod ozljede Vuka te slavlja kod dva zgoditka. Do kraj je Varaždin imao još nekoliko izglednih prilika za povećati vodstvo, ali na kraju je ostalo kako je Domjanić postavio u 70. minuti. Trenutna bodovna razlika nakon ovog derbija je samo bod.

REZULTATI 2. HNL:

Subota, 12.veljače

Varaždin – Orijent 1919 2:1

Jarun – Dugopolje 14:30

Opatija – Cibalia 14:30

Rudeš – Dubrava Tim Kabel 14:30

Solin – Kustošija 14:30

Nedjelja 13.veljače

Dinamo II – BSK Bijelo Brdo 14:30

Croatia Zmijavci – Inter Zaprešić 14:30



Tagovi

2. HNLNK VaraždinNK OrijentNK Orijent 1919Orijent

Ostale Vijesti