Strašan posao Bayerna: Kakvi igrači, kakve plaće! Četiri potpisa za nastavak vladavine do 2021.

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.12.15. | 19:11

Thomas Müller je postao najplaćeniji nogometaš u povijesti Bundeslige, a ugovore su produžili Boateng, Martinez i Alonso.

Bayern je uvjerljivo prvi u Bundesligi, Bayern je prošao u osminu finala Lige prvaka, a Bayern misli i na budućnost. Daleku. Kako je krenuo, čini se da mu nitko u Njemačkoj neće prići ni blizu u narednih šest godina jer su tri izuzetno važna igrača obnovila svoje ugovore i produžila suradnju s bavarskim gigantom do 2021. godine.

To su učinili Thomas Müller, Jerome Boateng, Javi Martinez, kao i njegov španjolski kolega Xavi Alonso, s tim da se on obavezao na suradnju na nešto kraće razdoblje. Do 2017.

Nema spora da su sva četvorica vrhunski igrači, međutim, čini se da je najveći dobitak Bavaraca potpis Thomasa Müllera. Dijete kluba, koji u njemu igra osmu sezonu seniorskog nogometa, imat će 32 godine kad mu istekne postojeća obveza. Ne djeluje logično da će pod stare dane mijenjati sredinu pa će najvjerojatnije karijeru zaključiti igrajući samo za jedan klub.

„Müller će ostati u Bayernu što god se dogodilo i što god nam ponudi neki klub. Ne postoji iznos koji bi nas čak i natjerao da razmotrimo ponudu. Pazite, Leo Messi pripada Barceloni, Wayne Rooney Manchester Unitedu, a Müller pripada nama. Tako treba i ostati. Možda na svijetu ima bržih i tehnički potkovanijih nogometaša od njega, ali ne postoji još jedan Thomas Müller. Izuzetno je važan za nas jer predstavlja simbol našeg kluba“, rekao je nedavno Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna.

Bild piše da je Müllerova plaća povećana sa 7,2 na čak 15 milijuna eura godišnje. Tako je njemački reprezentativac postao najplaćeniji nogometaš u povijesti Bundeslige. Boateng bi ubuduće trebao zarađivati 12 milijuna eura, a nije poznata nova plaća Martineza i Alonsa.

Bayern je novim ugovorima učvrstio temelje dominaciji u njemačkom i održavanju u vrhu europskog nogometa. Već prije su do 2018. osigurani David Alaba i Phillip Lahm, a do 2019. Manuel Neuer i Arturo Vidal, pa ni mogući odlasci Roberta Lewandowskog i Arjena Robbena, odnosno kraju karijere Francka Riberyja ne izgledaju nimalo tragično.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jerome BoatengKarl-Heinz RummeniggeThomas MüllerXabi AlonsoJavi Martinez

Ostale Vijesti