REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Strani mediji najavljuju bombu na Poljudu: Marko Rog uskoro u dresu Hajduka!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.07.22. | 13:52

Bivši hrvatski reprezentativac traži izlaz iz Cagliarija nakon što njegov klub nije uspio izboriti ostanak u Serie A, ali veliki problem u pregovorima su igračeva primanja što Hajduk ne želi i ne može preuzeti na sebe. Čak ni polovicu.

Šuška se već neko vrijeme. Neki kažu 'ima tu nešto', drugi pak 'nije ni blizu istine', ali polako se ispostavlja da oni prvi, koji su potiho isticali kako postoji mogućnost da Marko Rog u konačnici završi u Hajduku, ipak bili u pravu.

Slovenski i talijanski mediji raspisali su se o mogućem prelasku bivšeg hrvatskog reprezentativca u Hajduk. Nogomania, čije se informacije često pokažu točnima, javlja kako prema njihovim izvorima u tišini radi na velikom transferu (odnosno posudbi) i povratku Marka Roga u Split.

Slovenci su priču vjerojatno iskopali jer se veznjaka Maribora Antoinea Makoumboua posljednjih dana povezuje s Cagliarijem. Francuz bi, navodno, uskoro trebao preseliti put Sicilije, a budući da on igra na istoj poziciji kao i Marko Rog, za očekivati je Varaždinac već sad blizu dogovora s nekim drugim klubom. Sad, je li to Hajduk, Sampdoria ili netko treći, vrijeme će pokazati.

Iako je Rogu primamljiva ideja da dođe u Hajduk, u Splitu si ne mogu priuštiti na sebe uzeti obvezu njegovog ugovora. Čak ni polovice, kad bi se tako dogovorili…

Osim toga, Talijani javljaju kako su za varaždinskim veznjakom, osim prethodno spomenute Sampdorije, zainteresirani još i Wolfsburg, Union Berlin i Eintracht, sve redom klubovi s kojima se Hajduk po pitanju financija ne može čak ni uspoređivati. Dakle, utrka je iznimno napeta, ali jasno je kako je igračeva na kraju zadnja.

Svima je poznato kako su Dario Melnjak i Marko Rog obiteljski povezani. Jednom Varaždincu, koji je malo pao u drugi plan prije nego li se odlučio vratiti u HNL, se karijera u potpunosti revitalizirala otkad je stigao u Split pa se tako samo po sebi nameće pitanje zašto to ne bi bio slučaj i kod drugog? Rogu je više od ičega potrebna minutaža, kontinuitet. O njegovoj igračkoj kvaliteti ne treba trošiti riječi, a oni koji ga privatno poznaju ističu kako je ljudska još veća. U Splitu je proživio lijepe dane u karijeri, bio je nositelj u svoje momčadi, a ostvario je i najveći transfer u povijesti HNL-a između dva hrvatska kluba. Problem je, ako pitate navijače Hajduka, samo taj što je na sebi imao crveni, a ne bijeli dres.

Priča je zanimljiva i ima uporišnu točku. Rog bi, kao središnji veznjak, Splićanima sada došao savršeno, a sigurno je da i njega ambiciozan projekt na Poljudu pomalo 'kopka'. Ako se pronađe zajednički jezik po pitanju novaca, Rogov dolazak u Hajduk je itekako realan i ostvariv. Uostalom, ako su čelnici Hajduka postigli dogovor s Lovrom i Nikolom Kalinićem, Markom Livajom, Filipom Krovinovićem, Josipom Elezom, Darijem Melnjakom, Janom Mlakarom i ostalima, što ne bi i s Markom Rogom?


Tagovi

Marko RogHajdukGermanijak transferinogometni transferitransfertransfer blogLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.HNL

Ostale Vijesti