REUTERS/Jorge Silva
REUTERS/Jorge Silva

Stranci ponovno sude Varaždincima, i to čak petorica u Kranjčevićevoj; objavljeni su i suci za 9. kolo Hajduku i Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.09.22. | 13:22

Nakon Bugara u prošlom kolu, u nadolazećem će na scenu sudačka trojka, ali i VAR s Cipra

Kako je član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić najavio u emisiji Studio HNL na MAX Sportu u ponedjeljak, Ciprani će suditi u 9. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva, a povjerenik za suđenje Ivan Novak odredio je da to bude posljednja utakmica vikenda, sraz Lokomotive i Varaždina u Kranjčevićevoj u nedjelju 11. Rujna u 21.05.

Tako će Varaždincima drugi put zaredom suditi strani suci, nakon što su Bugari predvođeni Radoslavom Gidženovim vodili utakmicu Varaždin – Gorica (i nisu se baš proslavili, oštetili su goste za kazneni udarac).

U Kranjčevićevoj će tako suditi Chrysovalantis Theouli kao glavni te Michael Soteriou i Pavlos Georgiou kao pomoćni suci. No, to nije sve, za razliku od Bugara kojima su u VAR sobi asistirali Hrvati, Ciprani dolaze i s VAR sucima, pa će tako u VAR sobi biti Dimitris Solomou i Nicos Egglezou. Četvrti sudac bit će Hrvat Dario Bel iz Osijeka. Podsjećamo, Cipranima je mentor bivši najbolji srpski sudac Milorad Mažić (na glavnoj slici).

Nek’ im je sa srećom, jer kontrolirat će ih osobno – Draženko Kovačić!

Dodajmo i ostale suce 9. kola Hrvatske nogometne lige: Šibeniku i Hajduku u petak u 20 sati na Šubićevcu sudit će Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), VAR je Dario Bel. Rijeci i Osijeku u subotu od 18.30 sudit će Ante Čulina (Zagreb), a u VAR sobi biti Mario Zebec (Cestica) i Jerko Crnčić (Vrbovec).

Susret Gorice i Dinama u subotu 10. rujna od 21.05 vodit će Zdenko Lovrić iz Đakova, a u VAR sobi biti Splićani Duje Strukan i Alen Jakšić.

Naposljetku, u nedjelju u 18.55 dvoboj Slaven Belupa i Istre 1961 vodit će Goran Pečarić (Zagreb), a u VAR sobi biti tandem Zebec-Crnčić. (R. V.)

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk, 20.00

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

povjerenik za suđenje Prve HNLsuđenjeCiparHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti