Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Strah i trepet na Kranjči: Lokomotiva i Gorica večeras "lome sezonu" (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 10:00

Utakmica počinje u 18:55

Sve zanimljiviji HNL kao da je prebrisao razliku u kvaliteti većine timova koji zauzimaju sredinu tablice naniže. Ove sezone svatko može pobijediti svakoga u, za neke nikad jačem HNL-u, a pravi primjer da to jest tako ove godine je najava ove utakmice.

U subotu od 18:55 pratimo okršaj Lokomotive i Gorice, i zbilja ne nalazimo polazišnu točku koja bi mogla razdvojiti ova dva tima.

Lokosi su, za razliku od prošle sezone puno bolji i konkretniji prema naprijed, ponajviše zbog novopridošlog seniora Kačavendu i probuđenu formu sjajnog Aliyja.

S druge strane, tu je Gorica koja je davno dokazala svima kako je ozbiljna HNL ekipa visokih ambicija. U nekoliko godina koliko se druže u 1.HNL, redovito zauzimaju pozicije u gornjem dijelu tablice. Ove godine su malo posustali, pogotovo nakon poraza od Rijeke, Dinama, ali i Hajduka koji je nakon dugog niza remija i poraza uspio slaviti protiv “crne mačke” na terenu u blizini zagrebačkog aerodroma.

Koliko je stanje ove sezone drugačije se najbolje vidi na tablici. Nakon šest odigranih kola Lokomotiva je treća s pet odigranih utakmica i 10 bodova, dok je Gorica stala na 9 bodova iz šest odigranih susreta. Prevedeno, Lokosi bi eventualnom pobjedom zakoračili prema kraju prve četvrtine prvenstva kao momčad koja pleše oko vrha tablice. Gorica je pak navikla na bolje rezultate od ovih, njima je današnja utakmica karta spasa s kojom planiraju otići na reprezentativni odmor s dvije pobjede u nizu.

(2.70)LOKOMOTIVA (3.15) GORICA (2.70)

Na sličnom tragu je bio i Silvijo Čabraja na pressici ususret utakmici. Svjestan je snage Gorice, svjestan je koliko puno može donijeti jedan Kristijan Lovrić svojom snagom, a ima tu i nekih novih imena koja bi mogla iznenaditi..

“U subotu dočekujemo ozbiljnog protivnika. Gorica je dosadašnjim igrama u prvenstvu pokazala kako će nastaviti gdje su stali prošle sezone. Iako je u prošloj utakmici u mojoj ekipi došlo do velike potrošnje, momčad je i fizički i mentalno spremna za subotnju utakmicu. U sastavu će biti nekoliko promjena zbog akumuliranih žutih kartona i jedne lakše ozlijede, no sustav igre i kostur momčadi bi trebali biti ne promjenjeni. Sve u svemu, ponavljam, pred nama je zahtjevna utakmica i dati ćemo sve od sebe kako bi bodovi ostali u Kranjčevićevoj.”

Nije poznato tko je ozljeđen ali se zato zna da je Mateo Marić prikupio tri žuta kartona i stoga neće konkurirati za sastav danas poslijepodne.

S druge strane, Krunoslav Rendulić je najavio utakmicu s Lokosima još tamo nakon utakmice sa Slaven Belupom gdje je domaćin slavio s minimalnih 1:0. Junak utakmice bio je Matija Dvorneković koji je zamijenio Šrolera i odmah zabio gol odluke..

"Na Dvornekovića se uvijek možemo osloniti, dobar je za svlačionicu, a dobar je i na terenu da zabije gol kad uđe u igru. Protiv Lokomotive neće biti lako, ali idemo se nadigravati i pokušati uzeti tri boda.”

Prema izjavi, Dvorneković će krenuti s klupe, dok se ostali igrači očekuju na terenu kao i prošlog vikenda. Šuška se da će do kraja prijelaznog roka klub napustiti Lovrić ali i vratar Banić, obojica će gotovo sigurno sutra igrati jer pravih informacija o njihovom možebitnom odlasku - nema.


(2.70)LOKOMOTIVA (3.15) GORICA (2.70)



Tagovi

NK LokomotivaHNK GoricaHNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti