Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Stopama Kuna: Barcelona dovela još jednog prvotimca Manchester Cityja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 11:17

Odštetna klauzula? Simboličnih 400 milijuna eura.

Prvo Sergio Aguero, sada Eric Garcia. Bivši stoper Manchester Cityja vratio se u klub u kojem je karijeru započeo kao sedmogodišnjak. Transfer je službeno potvrđen, a u njegov ugovor uključena je izlazna klauzula u iznosu od 400 milijuna eura.

Barceloni je najvažnije da 20-godišnji nogometaš na Camp Nou stiže kao slobodan igrač budući da mu je istekao ugovor s Građanima. Aguero je na isti način došao jučer, a u Barceloni čekaju formalno potpisivanje ugovora s još dvojicom slobodnih igrača: Georginom Wijnaldumom iz Liveproola i Lyonovim Memphisom Depayem. Ipak, prije nego li se to dogodi, morat će pričekati odluku vodstva kluba hoće li Ronald Koeman ostati na klupi Blaugrane.

Naravno, čišćenje svlačionice je bilo neminovno, a katalonski mediji ranije su napisali da je dugačak popis onih čijih bi se primanja čelnici Barcelone rado riješili. Uključuje, između ostalih, Umtitija, Pjanića, Coutinha, Brightweita, Neta, Fernandeza, čak spominje Dembelea, a ako stigne prava ponuda, i Antoinea Griezmanna. Također, veterani poput Gerarda Piquea i Jordija Albe više nisu nedodirljivi, ali naravno, neće svi moći napustiti klub odjednom.

Aguero je došao pojačati konkurenciju u vrhu napada, budući da se Brightwhite, očekivano, nije nametnuo. Garcia je ovdje da zamijeni Umtitija koji dugo nije igrao zbog brojnih ozljeda. A još kad dođu Wijnaldum i možda Depay ...

Svi oni dolaze kao slobodni igrači, katalonski mediji tvrde da su prihvatili manji novac nego u prethodnim klubovima, iako bi s bogatim premijama i bonusima lako mogli nadoknaditi razliku.

Pitanje je samo, jesu li Aguero, Wijnaldum, Garcia i Depay dovoljno dobri da Barcelonu vrate u sam vrh europskog nogometa?



Tagovi

Eric GarciaBarcelonaManchester Citynogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti