Stoke otpustio bivšeg U-21 reprezentativca Francuske kojeg su doveli za 24 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 13:11

Ovaj 27-godišnjak igrao je u četiri lige petice, a klub mu se zahvalio na suradnji iako je imao važeći ugovor.

Ovaj 27-godišnjak rođen u belgijskom Vilvoordeu karijeru je započeo u Guingampu, a zanimljivo je da je u mlađim kategorijama, između ostalog, nosio i dres PSG-a.

2013. godine u transferu vrijednom 7,5 milijuna eura ovaj mladić seli put Marseillea, a za to vrijeme postao i je i standardan član U-21 reprezentacije Francuske.

Nakon dvije godine provedene na azurnoj obali seli u Porto, a nekadašnji prvak Europe za njegove je usluge izdvojio 20 milijuna eura. U ponajvećem portugalskom klubu zadržao se godinu i pol dana nakon čega seli na Otok, a njegov novi klub, Stoke City, za njegove je usluge u zimu 2016. izdvojio 24,25 milijuna eura.

Iako je u nekoliko navrata isticao kako mu Premier liga oduvijek bila najveća želja u životu, isto nije govorio i za Championship u kojeg je Stoke u konačnici ispao. Naredne sezone tako je proveo na posudbama u francuskom Toulouseu, španjolskim Rayo Vallecanu i talijanskom Lecceu.

Iako je sa Stokeom imao važeći ugovor, trenutno 19. momčad Championshipa zahvalila mu se na njegovim uslugama (ponajviše zbog velikih primanja) te će sada kao slobodan igrač tražiti novog poslodavca.

Iako ima belgijsku i francusku putovnicu, Imbulini korijeni dolaze iz DR Konga, a za zemlju iz koje su ga njegovi roditelji odveli u Europu debitirao je u početkom prošle godine.

Dodajemo za kraj kako Stoke u svojim redovima ima nekoliko „jakih“ imena, naročito kada je riječ o momčadi koja igra u drugom rangu engleskog nogometa, a to su Jack Butland, Joe Allen, Tom Ince i Bruno Martins Indi.

Ukoliko njegov novi poslodavac bude iz njemačke, Imbula će biti jedan od rijetkih igrača koji su imali prilike igrati u svim ligama petice.

Bilo kako bilo, ovaj 27-godišnjak zasigurno ima još puno toga za dati na nogometnim terenima i nema sumnje da će pobuditi veliki interes raznih klubova u narednim mjesecima.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Gianelli Imbulatransferi

Ostale Vijesti