Što reći kapetan Picard? Hit momčad Premiershipa uvodi revolucionarne promjene u svoju omladinsku školu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.17. | 19:46

Sve u svrhu kompetitivnosti, kažu!

Huddersfield, zasad najugodnije iznenađenje nove sezone Premiershipa, u planu ima veliko restrukturiranje omladinskog pogona, istog onog kojeg je počasni predsjednik Sir Patrick Steward, poznatiji kao legendarni Captain Picard iz Zvjezdanih staza!

Naime, uprava novog prvoligaša odlučila je kako će klupska akademija ubuduće biti fokusirana isključivo na razvijanju igrača tek od kadetske dobi, što znači da će ukinuti sve uzrasne skupine mlađe od 16 godina. Cilj im je usmjeriti sredstva u juniorski pogon, kao i onaj do 23 godine, koji je iznimno važan za klubove najvišeg ranga u Engleskoj. Tako bi imali jasni i ravnocrtniji plan integracije mladih igrača u prvu momčad, pošto bi princip rada s igračima koji su godištem bliži seniorskom nogometu bio jednostavniji za optimiziranje.

„Potreba da budemo što kompetitivniji veća je no ikad, pogotovo nakon plasmana u Premiership. Moramo stoga pronaći adekvatan način kako ostati na najvišoj razini. Otkako sam postao predsjednik kluba 2009. godine uvijek smo bili ponosni na činjenicu da radimo stvari na naš način“, objasnio je predsjednik Dean Hoyle.

„Naš sustav u Akademiji mora pružiti čvrst i očit put do prve momčadi za one igrače koji dosegnu tu razinu, a dosadašnja revizija poslovanja pokazala je da rezultati nisu na željenom nivou.“

„Ovo je bila najveća i najteža odluka otkako sam predsjednik, ali se ne smijemo bojati promjena. Ovo je vitalni dio dugoročnih klupskih planova i moramo uspjeti u ovoj reformi pod svaku cijenu“, izjavio je predsjednik, koji je dodao kako pružaju potrebnu podršku svim roditeljima, igračima i struci kategorija koje su ovom reformom ukinuli.

Još nije jasan stav Kapetana Picarda.

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti