Što novi Barcin trener donosi Ivanu Rakitiću

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.01.20. | 19:02

Je li hrvatski veznjak i odnos prema njemu još jedna u paketu grešaka koje se Valverdeu mogu staviti na dušu?

Quique Setien bio je autorom atraktivne igre španjolskog prvoligaša Betisa, te mu je to razdoblje poslužilo kao poprilična, mnogi bi rekli i ključna, referenca za mjesto šefa struke katalonskog giganta.

Navijači, kao i sami operativci Barcelone, izgubili su strpljenje s Ernesteom Valverdeom. Kap koja je prelila čašu bio je poraz u finalu Superkupa od Atletico Madrida, a on se dogodio na način od kojeg se diže kosa na glavi svim ljubiteljima plavo-crvenih kad se sjete Valverdeovog mandata – brzim preokretom nakon vodstva.

No u kontekstu svojevrsnog novog početka Barcelone, pitamo se što će on donijeti hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću? Naš je veznjak praktički od ljeta u nekoj vrsti neobranog grožđa, a može se reći da je po prvi put od dolaska na Camp Nou izgubio status prvotimca. U Barcelonu je stigao Frenkie De Jong, bivši vođa mlade momčadi Ajaxa koja je prošle sezone senzacionalno stigla do polufinala Lige prvaka, a finale im je izmaklo pukom nesrećom.

Rakitića se selilo, od Juventusa, preko PSG-a do Intera, no njemu se nikako nije išlo iz katalonske prijestolnice. Na kraju se Ivan vrijednim radom i strpljenjem izborio za povratak u rotaciju, a svakako otegotna okolnost u Valverdeovom sustavu je bio taj što je igrao samo sa tri vezna igrača.

Kako donose Sportske novosti, Setien preferira drukčiju formaciju. Najdraža mu je 3-4-2-1, a zna koristiti i 4-2-3-1. Puno je to zgusnutiji vezni red od uobičajenih 4-3-3 bivšeg trenera. Samim pogledom jasno je da se otvara puno više prilike za igru Ivanu Rakitiću, a isto vrijedi za Artura Vidala koji se mučio kako bi si osigurao vrijeme na terenu.

Tu su još Sergio Busquets, Arthur, Sergi Roberto i spomenuti De Jong. Setein je naglasio kako je najvažnije da imaju ustaljenu, automatiziranu igru i filozofiju igre. Koji će igrači zauzimati standardne pozicije, profilirat će se ''u letu''.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

InterPSGJuventusSergio BusquetsSergi RobertoArthurArturo VidalFrenkie de JongPrimeraNou CampIvan RakitićQuique SetienBarcelona

Ostale Vijesti