Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Stipica brani titulu najboljeg vratara Ekstraklase, za najboljeg obrambenog nominirana još dva Hrvata

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.05.22. | 22:02

Bivši hajdukovci kandidati su pojedinačne nagrade u poljskoj ligi

Prošle sezone kad je primio najmanje golova i zadržao mrežu čistom u 17 od 30 utakmica nagradu za najboljeg vratara poljske Ekstraklase primio je Dante Stipica. Nekadašnji vratar Hajduka i ove sezone ima priliku obraniti tu titulu jer ponovno nominiran od povjerenstva lige.

Uz Stipicu za nagradu konkuriraju Krzysztof Kamiński (Wisła Płock), Vladan Kovačević (Raków Częstochowa), Filip Majchrowicz (Radomiak Radom) i Frantisek Plach (Piast Gliwice). Nije velika razlika u broju utakmica s čistom mrežom između nominiranih vratara. Deset puta su bez primljenog gola prošli Vladan Kovačević i Frantisek Plach, dok su naš Dante Stipica i Filip Majchrowicz završili devet utakmica tako, a sedam ih ima Krzysztof Kamiński.

Stipica nije jedini nominirani Hrvat za pojedinačne nagrade poljske lige, a ni bivši hajdukovac. Tu su još Fran Tudor i Antonio Milić, a oni su nominirani za najbolje braniče Ekstraklase. Tudor nastupa za Raków Częstochowu s kojima je već osvojio poljski Kup i to drugi zaredom, a Milić je jedna od glavnih karika Lecha vodeće momčadi lige. Na drugom mjestu Ekstraklase je Tudorov Raków, a Pogon za koji brani Stipica trenutno je na trećem mjestu.

Članovi žirija će glasovati za tri najbolja trenera i igrače u svakoj kategoriji po svom mišljenju, a pobjednici će biti proglašeni na svečanosti Ekstraklasa Gala koja će se održati 23. svibnja.


Tagovi

EkstraklasaDante StipicaFran TudorAntonio Milić

Ostale Vijesti