Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Stipić bi u Latviju mogao dovesti bivše stopere Hajduka i Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 19:51

S obojicom se mogao upoznati u HNL-u, a jednog je i trenirao

Od dolaska u HNL na klupu Slaven Belupa trener Tomislav Stipić postao je hit. Što zbog svojih osebujnih izjava, stila i karizmatičnim nastupima na klupi i u javnosti. Dvije godine stanovao je u Koprivnici i vodio Slaven Belupo 67 utakmica. Prošlog ljeta došlo je do prekida suradnje i Stipić je bio bez posla, barem onog trenerskog sve do početka 2022. godine.

Na Baltiku je stigla ponuda i novopečenog latvijskog prvoligaša Aude, a Stipić je prihvatio i postao njihov novi trener. Tamošnje prvenstvo počinje sredinom ožujka, a dotad Stipić slaže momčad s kojom bi ostvario dobar rezultat.

Tako se u latvijskim medijima pojavila informacija da bi u svoje redove Auda mogla dovesti dva braniča, dobro poznata Stipiću. Riječ je o Boži Mikuliću i Marku Stolniku, bivšim braničima Hajduka i Dinama.

Mikulić je trenutno u talijanskom trećeligašu Messini, iz koje je nedavno 'pobjegao' Ante Vukušić, a izlaz čini se traži i 25-godišnji stoper. U Italiju ovaj branič otišao prošlog ljeta iz Hajduka, a sa Stipićem je surađivao dok je bio na posudbi kod Farmaceuta. Nogometni put započeo je u RNK Splitu odakle se otisnuo u talijansku Sampdoriju, a iz nje je uslijedio transfer u Hajduk.

Varaždinski stoper Stolnik proveo je dvije sezone u 1. HNL s Varaždinom, a trenutno su u 2. HNL. Tijekom karijere bio je član Dinama, Sesveta i Lokomotive.

S obojicom se Stipić upoznao u HNL-u, a sad bi mu u Latviji mogli biti okosnica obrane. Ranije u karijeri, Stipić je osim u Slaven Belupu radio u Grasshoppersu, Eintracht Frankfurtu, NT Zhiyunu, Stuttgart Kickersima, Erzgebirge Aueu i Inglostadtu.


Tagovi

LatvijaTomislav StipićNK VaraždinSlaven BelupoAudaBožo Mikulić

Ostale Vijesti