Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

„Stipe je prevaga u zadnjih par utakmica, a to nismo očekivali“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 19:42

Miljenik Torcide istaknuo je kako se Hajduk mora okrenuti igračima iz vlastitog pogona.

Nogometaše Hajduka ove nedjelje (17:05) na Šubićevcu igraju prvenstveni ogled protiv Šibenika. Bili se trenutno nalaze na 5. mjestu 1. HNL s jednim bodom manje od Rijeke pa tako ne ovisi samo o njima hoće li sljedeće sezone imati priliku igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Nakon očekivanog poraza od Dinama na Maksimiru, Bili su skupili tri pobjede i jedan remi, a mnogi vjeruju da im je posljednja prvenstvena utakmica protiv Gorice bila ujedno i najbolja ove sezone.

Briljirali su redom igrači ponikli u omladinskom pogonu Hajduka. Vušković je pogodio iz slobodnog udarca, Livaja je kretanjima i mirnoćom činio svoje suigrače još boljima, a posebno se istaknuo mladi Stipe Biuk, igrač za kojeg svi koji ga dulje vrijeme prate uvjeravaju da je pred njim vrhunska karijera.

90 minuta u pobjedi protiv Gorice (4:0) odradio je i Stanko Jurić, požrtvovni veznjak i miljenik Torcide za kojeg se ove zime interesirao Werder.

„Mislim da nam se sve poklopilo. Zabili smo rani gol. Sve ekipe se na Poljudu povuku, čak i Dinamo. Gorica se nakon našeg gola morala otvoriti. To je idealna situacija za nas. Protiv nas nitko ne igra otvoreno“, istaknuo je Jurić u razgovoru za Dalmatinski portal pa dodao:

„Već zadnjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi. Trener zna koliko donosim ovoj momčadi. Utakmica s Goricom meni nije bila ništa bolja nego zadnjih nekoliko. Ali, to ne vidi nitko.“

Jurića je posebno dojmio jedan igrač, a to je Stipe Biuk.

„To je iznenađenje za sve. Stipe ne samo da je pokazao da može biti ovdje, nego je zadnjih par utakmica prevaga. To nismo očekivali. Siguran sam da ima još takvih u juniorima i da bi trebali što više forsirati igrače iz naše škole. Iz godine u godinu nam pokazuju da oni koji bi se tu trebali uklopiti, čine razliku, što i nije normalno“, priča Stanko, nakon čega potvrđuje da je mladi veznjak jednako dobar i na treninzima.

„Od početka kada je došao na prvi trening rekao sam: 'Što je ovo'? Posebno me kod njega oduševljava mentalni sklop. Nema niti malo respekta ni straha prema ikome. To smo vidjeli i protiv Dinama na Maksimiru. Pun je samopouzdanja“, zaključuje Jurić.

Cijeli intervju Stanka Jurića za Dalmatinski portal pročitajte OVDJE


Tagovi

Stipe BiukStanko JurićHajdukHNL

Ostale Vijesti