REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Štimcu ide i s mladim Indijcima, slavio protiv bivšeg U-17 izbornika Vatrenih (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.10.21. | 21:29

Pobjedom je startao kvalifikacije za Azijski kup mladih

Nakon što je prije nekoliko tjedana osvojio južnoazijski Kup s Indijom, Igora Štimca je krenulo i s mladom reprezentacijom. Danas je pobjedom od 2:1 protiv Omana započeo kvalifikacije za Azijski kup do 23 godine. Oman vodi bivši izbornik U-17 Hrvatske reprezentacije Dario Bašić koji je ovu nacionalnu vrstu preuzeo početkom ožujka 2020. godine nakon vođenja mladih momčadi Al-Aina i Al Wahde, a ranije je vodio i Lučko, Prečko te Naftaš.

Štimčevi mladići su poveli u sedmoj minuti golom iz penala kojeg je realizirao Ali, a vodstvo na 2:1 je povisio Singh u 38. Utješni gol za favorizirane Omance zabio je Waleed u 90. minuti.

„Bila je to uzbudljiva utakmica. Pokušali smo postići rani gol i to smo dobili. Zaslužili smo taj gol. Nakon toga smo promijenili taktiku. Nakon što smo zabili gol, nismo morali juriti dva središnja beka, već su naši napadači vršili pritisak na svoje defenzivne vezne koji su nam pomogli u kontranapadima. Svaka čast igračima. Nisu imali odgovarajuću pripremu za današnju utakmicu. Taktički su bili disciplinirani, to je ono što me kao trenera veseli“, izjavio je Štimac nakon utakmice.



Tagovi

Igor ŠtimacIndijaDario Bašić

Ostale Vijesti