REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Štimac: "Poznavanje nogometa u Indiji je nikakvo, ne možeš kritizirati nešto što ne razumiješ"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 18:12

Hrvatski trener održao je 'oštru' konferenciju za medije.

Indija je jučer pobijedila Afganistan u dramatičnoj utakmici s 2:1 i stigla na korak do plasmana na drugi uzastopni Azijski kup, nešto što reprezentaciji Indije nikada u povijesti nije uspjelo. Jučerašnja utakmica bila je dramatična u punom smislu te riječi. U 86. minuti na semaforu je još stajalo 0:0, legendarni Sunil Chhetri potom je zabio za vodstvo Indije, Amiri je dvije minute kasnije izjednačio, a pobjedu Štimćevoj reprezentaciji donio je Samad u prvoj minuti sudačke nadoknade, samo dvije minute nakon što je ušao u igru zamijenivši strijelca prvog pogotka Chhetrija.

Indija sada ima šest bodova nakon dva kola, a u utorak dočekuje Hong Kong koji također ima šest bodova. Indija bi s pobjedom ostvarila plasman na Azijski kup koji će se igrati 2023. na još nepoznatoj lokaciji.

No, Štimac je sve vrijeme od kada je preuzeo klupu Indijie bio suočen s brojnim kritičarima, a na današnjoj konferenciji za medije, nakon dvije pobjede, odlučio se obračunati s njima.

"Već sam postao umoran uvjeravati ljude da se dobar nogomet ne može početi igrati preko noći. To je proces kojem treba vremena. Iskreno, poznavanje nogometa u Indiji je prilično nisko. Ljudi kritiziraju ono što ne razumiju. Htio bih navijačima samo reći da moraju biti strpljivi".



Tagovi

Igor ŠtimacIndijaindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti