Reuters
Reuters

Štimac nastavlja svoju avanturu: Bivši hrvatski izbornik dobio novi ugovor do 2026. godine

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 15:30

Nedavno je Štimac vodio indijsku reprezentaciju do osmine finala na Azijskim igrama u kineskom Hangzhou

Igor Štimac produljio je suradnju s Indijskim nogometnim savezom. Surađivat će još najmanje do 2026. godine. Prema ugovoru, Hrvat će automatski dobiti produljenje za još dvije godine ako se Indija plasira u treći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Osjećam se dijelom ove obitelji. Imam ogromno povjerenje u svoje osoblje. Cijenim AIFF što nam je ukazao povjerenje. Bila su puna posla posljednja tri-četiri dana i znamo što je ovdje na kocki, znamo da treba nastaviti napredovati. Važno je imati stabilan kadar oko sebe, važno je imati sjajne ljude", rekao je Štimac.

Štimac, član hrvatske reprezentacije koja je završila na trećem mjestu na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, preuzeo je Plave tigrove 2019. i osvojio je četiri velika naslova s ​​njima, uključujući dva SAFF prvenstva (Južnoaazijsko nogometno prvenstvo).

"Savez i njegovi članovi odlučili su produžiti ugovor između reprezentacije i Igora Štimca, do kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Složili smo se da nastavimo kao jedna momčad", rekao je glavni tajnik AIFF-a Shaji Prabhakaran.

Nedavno je Štimac vodio indijsku reprezentaciju do osmine finala na Azijskim igrama u kineskom Hangzhou. To je prvi put u 13 godina da je njihova reprezentacija došla toliko daleko na kontinentalnom prvenstvu.

"Težimo osigurati stabilnost u reprezentaciji. Ono što smo doživjeli u posljednjih nekoliko mjeseci, osvajanje uzastopnih turnira, igra na terenu, čak i u utakmici Kupa kraljeva protiv Iraka bila je sjajna. Možemo samo napredovati odavde", rekao je Prabhakaran.

Bivši indijski stoper Mahesh Gawli, pomoćni trener seniorske muške momčadi, imenovan je glavnim trenerom muške U-23 momčadi. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor Štimacindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti