XINHUA/PIXSELL
XINHUA/PIXSELL

Štimac nakon suspenzije i pobjede zavapio: "Dopustite nam da igramo"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 12:27

Štimac je tijekom dvoboja s Kuvajtom u Bangaloreu dobio crveni karton zbog prepirke sa suparničkim igračima i sucima, a isključen je i za vrijeme nedavne utakmice s Pakistanom jer je prežestoko prosvjedovao četvrtom sucu.

Indijski izbornik Igor Štimac prolazi pravi rollercoaster emocija na prvenstvu Južne Azije. Naime, bivši hrvatski izbornik zaradio je suspenziju na dvije utakmice zbog divljanja i napada na suce, što ga je nagnalo da pošalje opširno pismo Južnoazijskom nogometnom savezu.

Štimac je tijekom dvoboja s Kuvajtom u Bangaloreu dobio crveni karton zbog prepirke sa suparničkim igračima i sucima, a zatim je isključen i za vrijeme nedavne utakmice s Pakistanom jer je prežestoko prosvjedovao četvrtom sucu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zbog suspenzije nije bio na klupi u polufinalu s Libanonom, koju je njegova momčad dobila s 4-2 nakon raspucavanja, te ga neće biti na klupi u finalu s Kuvajtom u utorak, kada će Indija braniti naslov južnoazijskog prvaka,

Uputio je stoga Štimac pismo Južnoazijskom nogometnom savezu, u kojem traži ukidanje suspenzije, a koje prenosimo u cijelosti:

Pišem vam kako bih ponudio svoje viđenje situacije u kojoj sam dobio crveni karton tijekom nedavne utakmice protiv Kuvajta na SAFF kupu u Bangaloreu. Prvo i najvažnije, iskreno žalim zbog svojih postupaka koji su rezultirali crvenim kartonom koji sam dobio tijekom utakmice protiv Pakistana 21. lipnja 2023. Shvaćam posljedice svojih postupaka koje su utjecale na utakmicu, kao i na moju momčad u cijelosti. Vjerujem da su moji postupci u susretu s Kuvajtom potencirani spomenutim događajima iz prvog incidenta.

Kao bivši reprezentativac, ugledni trener (izbornik Hrvatske 2013./2014.) jedne od najuspješnijih momčadi svijeta u posljednja dva desetljeća, osvajač brončane medalje na FIFA Svjetskom prvenstvu (Francuska 1998.) i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu U-20 (Čile 1987.), uvijek sam nastojao podržati vrijednosti poštene igre, poštovanja i integriteta, kako na terenu tako i izvan njega. Shvaćam da se na prvi pogled moji postupci mogu smatrati proturječnima ovim navedenim načelima. Uvjeravam vas da ni na koji način nisam htio diskreditirati nogomet kao sport. Tijekom utakmice bilo je više incidenata koji su sami po sebi doprinijeli da emocije kulminiraju. Kao što dobro znate, ovakve vrste incidenata događaju se u žaru trenutka te ozbiljno ugrožavaju kvalitetu nogometa i utječu na sam dignitet igre.

Naša predanost SAFF-u (Prvenstvu Južnoazijskoga nogometnog saveza) istaknuta je činjenicom da smo s velikim trudom organizirali ovaj turnir. Zauzvrat, ne očekujemo nikakav poseban tretman, već jednostavno da nam se dopusti igrati u skladu s pravilima poštene igre te čuvanja digniteta igrača i samog nogometa.

Naučio sam vrijednu lekciju iz ovog iskustva i potpuno sam predan svom timu, AIFF-u, SAFF-u te razvitku nogometa u Indiji i Aziji. Stoga Vam sugeriram da prihvatite svoju ulogu i odgovornost u svemu gore navedenom, odnosno u incidentima zbog lošeg suđenja koji su doveli do toga da sam dvaput isključen. Sada imate sve dokaze o lošim odlukama sudaca tijekom utakmice, pa vas ljubazno molim da preispitate suspenziju od jedne utakmice mene kao izbornika indijskoga nacionalnog tima, zaključio je Štimac. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor Štimacindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti