Kraj utakmice: Hajduk - Osijek 0:1

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 20:43

Osijek bez čovjeka odluke iz prošlog kola.

Hajduk – Osijek 0:1

>>>Odigrajte UŽIVO na utakmicu Hajduk - Osijek.

90+4' KRAJ UTAKMICE.

90+1' Bočkaj je mogao zapečatiti sudbinu Splićana. Snažan udarac je stigao iskosa s lijeve strane, ali otišao je pored suprotne vratnice.

85' Kreković je prijetio, ali Osječani su zatvorili sve prilaze svojim vratima.

81' Od jedanaesterca, očito neće biti ništa. Nastavlja se utakmica, ulazimo u posljednjih deset minuta.

80' Izlazi Eduok, ulazi Kreković.

78' Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru gostiju. Pregledava se VAR snimka, u pitanju je potencijalno igranje rukom Petra Bočkaja u vlastitom šesnaestercu.

73' Prva opasnija prilika Osječana, Marić je odlično ubacio s lijeve strane, ali u posljednji trenutak su 'Bili' uspjeli očistiti situaciju.

68' Nejašmić je opalio s 30-ak metara, alio lopta odlazi pored gola. Osiječani su prepustili igru domaćinima i čekaju priliku iz protuudara.

53' Velika prilika za Hajduka. Jairo je ubacio s desne strane i pronašao samog Eduoka, koji se nije najbolje snašao i upropastio priliku.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

45+2' Utakmica se otvorila potpuno. Prvo su zaprijetili gosti preko Petra Bočkaja, da bi Hajduk uzvratio preko Tahiraja, no rezultat ostaje 0:1.

43' Velika prilika za Osijek. Gosti su napokon izašli na polovicu Hajduka i odmah zaprijetili. Ponovno je Špoljarić dobio loptu u kaznenom prostoru, tukao po golu, ali je Posavec siguran.

42' Hajduk ponovno prijeti, dobro su kombinirali Čuić i Jairo, lopta dolazi do Brnića, koji ponovno diže loptu na rub peterca, ali ovoga puta Ivušić vršcima prstiju čisti opasnost.

35' Velika prilika za Hajduk, koji je podigao igru. Čuić je izbacio Brnića na desnoj strani, a brzonogi ofenzivac ubacio oštru loptu u peterac gdje Lončar u zadnji trenutak čisti ispred Jaira. 

31' Vratnica spašava goste. Brnić je sjajno istrčao po desnoj strani i ubacio na paterac gdje je najviše skočio Eduok, ali njegov udarac završava na okviru gola.

25' Hajduk je uputio prvi udarac u okvir gostujućeg gola, ali Ivušić nije imao problema s kontrolom lopte.

20' Kakva prilika za Osijek. Bočkaj je topovski opalio sa ruba kaznenog prostora, Posavec brani, ali se lopta odbija do neometanog Špljarića, koji sa pet metara puca preko praznog gola.

15' GOOOOOL Osijek je poveo 0:1. Bočkaj je odlično opalio iz slobodnog udarca s 30-ak metara i od vratnice pospremio loptu u gol. 

5' Osijek je bolje ušao u utakmicu. Veliku priliku za goste kreirao je Posavec, koji se poigravao u svom petercu te loše ispucao, ali Osijek nije iskoristio prazan gol.

1' Sudac Zebec dao je znak za početak susreta.

********************************************************************

Nogometaši Hajduka i Osijeka s početkom od 18:55 sati igraju prvi od dva nedjeljna derbija u Prvoj HNL. Kasnije će na Rujevici ukrstiti snage Rijeka i Dinamo, ali prije toga gledamo uzbudljivu utakmicu na Poljudu.

>>> Pogledajte TEČAJEVE za utakmicu Hajduk - Osijek

>>> Specijalna PONUDA na derbije

Zanimljivo, trener Splićana Igor Tudor za ovaj susret je u prvi sastav gurnuo Francesca Tahiraja koji nije odigrao ni minute nogometa od ožujka, odnosno prosjedio je na klupi u prvih šest susreta nakon povratka s prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Što se Osječana tiče, trener Ivica Kulešević je bez usluga Antonija Mancea, koji je u Split doputovao ozlijeđen te neće konkurirati za današnji ogled. Osijek je u Split doputovao s nekoliko problema, zbog kartona neće igrati reprezentativac Mile Škorić, u Osijeku je zbog ozljede ostao Laszlo Kleinheisler, a Grezda se poslije opracije više neće vraćati ove sezone.

Gosti imaju dva boda više od Bilih i relativno povoljnu međusobnu statistiku, u zadnjih pet gostovanja u Splitu dvaput su remizirali 1:1, jedanput bez golova, jednom dobili i u zadnjem međusobnom susretu tijesno izgubili 3:2.

„Momci idemo dobiti Osijek! Nakon Gorice u momčad se vraćaju Caktaš, Dimitrov i Jairo,“ komentirao je Hajdukov trener Igor Tudor u najavi utakmice, na kojoj neće biti Vuškovića, Hamze, Simića, Jurića i Mujakića.

 (Foto: Milan Šabić/Pixsell)


Tagovi

Antonio ManceFrancesco TahirajIgor Tudor

Ostale Vijesti