Gotovo, u Rijeku ipak s imperativom pobjede

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 22.08.19. | 20:32

Od 20:30 Rijeka kreće preskakati zadnju prepreku ka putu prema skupinama Europske lige.

GENT - RIJEKA (2:1)

 

Tijek utakmice:

90'+5 KRAJ UTAKMICE.

86' Ulazi Jakov Puljić, izlazi Čolak.

82' Mijenjaju i Belgijanci, malo su sad pustili gas. Ne bi bilo loše kad bi Rijeka nekako, kako god zna, utrpala drugi gol za izjednačenje.

79' Depoitre je sad mogao do hattricka, no nogom je izgleda nešto slabiji nego glavom.

78' Izlazi Acosty, koji se danas dosta trudio, trčao, pokušava pobjeći snažnim Belgijancima. Ulazi Dani Iglesias.

71' 2-1 za Gent!!  Opet Depoitre. Ti visoki centaršutevi su urodili plodom za Belgijance, s desne strane jedan takav je iskoristio odlični napadač i udarcem glavom matirao Prskala. Sad nam je jasni zašto ga stalno tako gađaju tim visokim loptama.

68' Kvržića izose s terena na nosilima, a ući će Velkoski. Rijeka je ostala bez svog kapetana i jednog od najpouzadnijih pojedinaca.

65' Kvržić se ozljedio, pao na pod i drži se za gležanj. Izgleda da neće moći nastaviti.

57' 1:1 nažalost!! Depoitre izjednačuje na asistenciju Yaremchuka, koji je izbjegao na trenutak pažnji riječkoj obrani, dao s lijeve strane nisku, oštru loptu pred gol, Prskalo zakasnio, a Belgijancu nije bio problem ugurati loptu u prazan gol.

52' Dosta žestoko je Gent krenuo, odnosno nastavio gdje je stao u prvom poluvremenu. Očigledno je da Belgijanci žele čim prije izjednačiti.

48' Ubačaj u centaršut Rijeke, Depoitre puca glavom, ali srećom ne prejako i ne preopasno, tako da Prskalo lagano hvata tu loptu.

46' POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME.

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

45' Nakon kornera lopta se odbila točno do Dejaegerea na nekih 18 metara, opasno puca, ali srećom fijuknulo je pokraj rašlji Prskala.

40' GOL ZA RIJEKU, HALILOVIĆ!! Čolak je primio loptu u kaznenom prostoru, branič Belgijanaca na kratko odbio, no na loptu je naletio Tibor Halilović i zakucao loptu u gol!! Strpljenje se isplati!

36' STOPOSTOTNA PRILIKA ZA GENT!! Acosty je katastrofalno izgubio loptu na 25 metara od gola, lopta došla do Yaremchuka koji se našao sâm pred Prskalom, ali on puca, srećom, nebu pod oblake.

33' U ovim trenucima se Rijeka dosta grčevito brani, sijeva centaršut za centaršutom. Ubačena lopta Dejaegerea pred sam gol uz golaut liniju, ali srećom nikog nije bilo da spremi loptu u gol.

27' Pojačan pritisak na kazneni prostor Rijeke, i to uglavnom visokim loptama i centaršutevima, ali zasad Bišćanovi igrači uspjevaju to odbiti.

20' Jedna poluprilika za domaćine. Asare je s lijeve strane ubacio pred gol, David pucao, ali je ometen i nije uspio uputiti opasniji udarac već lopta odlazi sigurno pored gola. U tom trenutku je Župarić ležao ozlijeđen na travi.

14' Acosty dosta nereda radi po toj desnoj strani, takvog ga znamo i volimo. Sad je izborio žuti karton Owusua radi rušenja u trku.

10' Lijep centaršut Acostya nakon što ga je odlično Kvržić proigrao uz aut-liniju, ali nikog nije bilo da eventualno ugrozi Kaminskog.

6' Ako se po jutru dan poznaje, Gent će dosta prijetiti preko te svoje desne strane. Bišćan je izišao s dosta defenzivnom momčadi, u interesu mu je da utakmicu učini što "mrtvijom".

1' Utakmica je počela.

19:30 STIGLI SASTAVI:

 19:20  Iako je utakmica u Belgiji danas su bili veliki redovi na Rujevici budući da su oni najvjerniji stigli na otvaranje blagajni gdje su mogli kupiti karte za uzvratni susret između ovih dvaju momčadi:

19:10 Uoči utakmice predsjednici dvaju klubova razmijenili su dresove:

19:00 Današnji dan posebno je ostao u sjećanju svim simpatizerima Rijeke budući da je prije šest godina na Kantridi pao veliki Stuttgart, a u nastavku teksta pogledajte malu fotogaleriju s te utakmice:

18:45 Navijači Rijeke nisu zaboravili prisjetiti se jedne od najvećih legendi Rijeke koji je svojevremeno nosio i dres njihovog današnjeg protivnika:

18:30 Nakon treninga Igor Bišćan otkrio je svoja očekivanja uoči utakmice:

18:15 Belgijski je klub na izvrstan način najavio današnju utakmicu protiv Rijeke:

18:00 Poslije podne uslijedio je i posljednji trening uoči utakmice gdje su se nogometaši Rijeke mogli upoznati s travnjakom.

17:30 Jučer u popodnevnim satima nogometaši Rijeke doputovali su u Belgiju, a prije samog puta izjavu za službenu stranicu kluba dao je pouzdani čuvar mreže Andrej Prskalo

Rijeka danas igra prvu od dvije najvažnije utakmice ove sezone. Posljednja prepreka prije ulaska u grupnu fazu Europa lige sve je samo ne bezazlena, a ukoliko misle osigurati dodatnih šest utakmica pod okriljem UEFA-e momčad Igora Bišćana morat će pobijediti belgijski Gent.

U ranijoj fazi natjecanja Rijeka je u dva susreta bila bolja od škotskog Aberdeena, dok je Gent uz manje probleme u prvoj utakmici pobijedio ciparski AEL Larnacu.

Sudac današnjeg susreta biti će Poljak Stefanski, a utakmica će se odigrati na Ghelamco Areni u Gentu.

Detaljniju najavu utakmice možete pročitati u nastavku teksta:

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Igor BišćanKvalifikacije za Europa liguEuropska ligaGentRijeka

Ostale Vijesti