Kraj: Hajduk izdržao i očuvao kakvu-takvu neizvjesnost

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 22.11.19. | 19:45

Početak vikenda obilježava najveći hrvatski derbi.

DINAMO – HAJDUK 1:1

Odigraj kladionicu DINAMO - HAJDUK

 

Tijek utakmice:

97' S udarcem Lovre Majera, čuo se posljednji zvižduk Ivana Bebeka, i Hajduk ostaje neporažen u ovoj utakmici, što je za njih u ovom trenutku ogroman podvig.

90+2 Prekršaj Hajrovića za žuti karton. Povratnik u BiH reprezentaciju neće konkurirati za sastav protiv Istre u Puli.

90' Šest minuta sudačke nadoknade.

87' Ušao je Iyayi Atiemwen, izišao Oršić.

86' Ušao je Hamza Barry umjesto Kalika.

83' Majer je ubacio ljevicom, Dilaver pucao glavom, ali iz teške pozicije puca preko gola.

78' Kalik je napravio prekršaj nad Petkovićem koji bi u skoro svakoj drugoj situaciji bio žuti karton, Kalik je već imao jedan, a Nenad Bjelica nije se mogao pomiriti da je igrač Hajduka ovdje prošao nekažnjeno, te je negodovao. Ivan Bebek je na posljetku njemu dao žuti karton.

78' Izlazi Luka Ivanušec, ulazi Lovro Majer.

74' Petković i Olmo pokazuju sav raskoš talenta. Petković je petom provukao loptu do Olma na 20 metara, koji valja čuvare i odlično poluvisoko puca, a Ljubić krajnjim naporom brani.

69' Petković ima blagih problema s ozljedom još od prvog poluvremena. Možda bi od Bjelice bilo pametnije da ga čim prije izvadi da bude siguran da će biti na sto posto u utorak.

65' Već druga promjena Hajduka. Izašao je Nejašmić, ušao Teklić.

62' Ništa od reprize već jednog sličnog gola u derbiju. Lopta odlazi preko gola.

61' Nakon nezaustavljivog prodora, Olmo je iznudio prekršaj u zoni udarca idealnoj za Kadziora.

56' Izlazi Jradi, ulazi Marin Jakoliš.

55' Na stadionu je, po službenim podacima, 15757 ljudi.

52' Oršić je primio dugu loptu, pucao silovito iskosa, ali su obrambenjaci Hajduka skrenuli i lopta je otišla u korner.

50' Kombinacija Petković petom za Oršića kratko, on puca s 18 metara, ali Ljubić odbija nezgodan udarac.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2 Kraj prvog dijela.

45+1' CAKTAŠ ZA 1:1!!! Suvereno je realizirao kazneni udarac pod prečku Livakovića. Ovdje niti jedan golman svijeta ne može ništa!

45' JEDANAESTERAC ZA HAJDUK!! Pucao je Caktaš sa 20-ak metara, Leovac skočio i ispruženom rukom zastavio loptu, opraavdan jedanaesterac.

43' Igra u ovim trenucima izgleda kao da obje momčadi čekaju da se odu malo osvježiti.

38' Luka Ivanušec pronađen je na lijevoj strani kaznenog prostora u praktički idealnoj situaciji da matira Ljubića, odlučio se za bliži kut, ali je pogodio samo vanjsku stranu male mrežice.

36' Komentator Arena Sporta Ivan Blažičko naglasio je kako u 35 minuta utakmice Dinamo nije napravio niti jedan prekršaj. Taj podatak također nešto odaje po pitanju odnosa snaga.

31' Nakon dosta loše izvedenog kornera Dinama, Hajduk je kretao u opasnu kontru tri na jedan, međutim Dino Perić genijalnom reakcijom klizećim startom spriječava eventualnu opasnost pred Livakovićem

29' Opet Kadziorova kifla iz kornera s desne strane, i opet je bilo vatre pred golom Hajduka. Poljaka je majka rodila s vrlo po protivnika neugodnom ljevicom.

27' I Kaliku žuti karton radi prekršaja na Ivanušecu. Sva tri igrača Hajduka koja su dobila žute kartona neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Rijeke u sljedećem kolu.

25' Udarac Olma iz daljine, Ljubić je imao lijepih problema.

23' Ismailiju žuti karton radi prekršaja na Olmu koji je mogao izbiti sam pred Ljubića.

17' Opasno ubacivanje po podu Hajduka u peterac, Kadzior je bio primoran izbiti u korner.

16' Petković bojegao Simiću, a stoper ga ruši i dobija službenu opomenu. Centarfor Dinama nerješiva je enigma za mnoge obrambenjake Europe, gdje neće za Hajduk...

14' Kombinacija Petković-Kadzior, Poljak puca dobro slabijom, desnom nogom, no Ljubić je i sad na visini zadatka. Hajduk je pod pravom paljbom, ovo djeluje kao da će biti dugih 90 minuta za Damira Burića.

12' 1:0 ZA DINAMO!!! Loptu je ubacio Damian Kadzior, a s prve stative glavom Ljubića matirao njegov igrač Ismaili, iako je i Petković bio tamo. Pritisak Dinama je urodio plodom.

9' Prijetnja Hajduka, Kalik je primio jednu jako lijepu povratnu loptu, ali s ruba šesnaesterca nije smogao snage za jak i precizan udarac.

7' Petković je pokazao zašto je jedan od najtraženijih napadača Europe. Fantastično je primio jednu tešku loptu, zarolao čuvara ko na haklu i izbio sam pred Ljubića, koji samo uz pomoć nebesa brani taj udarac. Čarobna vještina centarfora iz Metkovića.

4' Lijepa akcija Ivanušec-Olmo, koja je uavršila prizemnim udarcem Španjolca kraj same stative  s poludistance. Za sada su ipak najzapaženiji navijači s obje strane. Torcida ''gura'' Boyse da daju svoj maksimum.

1' Počela je utakmica.

 

 

Uoči utakmice:

U kasno poslijepodne s početkom od 18 sati čeka nas najveći hrvatski derbi. Istini za volju, u malo nesvakidašnjem terminu u petak, no razlog tome je Dinamova važna utakmica protiv Atalante u Milanu u sklopu četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Modri imaju četiri boda prednosti i utakmicu manje. Pobijede li u današnjoj utakmici, sve će početi mirisati na dobro znani scenarij zadnjih 10 i više godina, a to je Dinamova bodovna dominacija nad pratnjom (tako i nad Hajdukom).

Otkinu li Splićani bod(ove), kakva-takva nada u neizvjesnost prvenstva u njegovom nastavku bit će očuvana, a u ovim okolnostima navijači Bilih najviše mogu računati na dobro poznati hajdučki dišpet – više je nego jasno na čijoj je strani igračka kvaliteta.

Dinamo na raspolaganju neće imati Arijana Ademija, Marija Gavranovića i Amera Gojaka, dok je Hajdukov popis izostanaka i duži. Njega čine Josip Posavec, Filip Bradarić, Josip Juranović, Jairo, Mario Vušković, te Bašić i Bulos.

Pravdu će dijeliti, vjerujemo ujednačeno i savjesno, najrenomiraniji hrvatski arbitar Ivan Bebek.

(foto: Reuters)


Tagovi

Dinamo ZagrebNK Hajduk SplitHNLDerbiDamir BurićNenad BjelicaIvan Bebek

Ostale Vijesti