(KRAJ) Cluj - Dinamo 2:3

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 26.08.20. | 22:35

Trenutni rezultat 2-2.

CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2:2 (7:8)

GOTOVO, BOLI ŠALJE LOPTU NEBO POD OBLAKE, DINAMO JE PROŠAO DALJE

7:8 Gvardiol, uz pomoć vratnice, dovodi Modre u vodstvo

7:7 Deac je ovoga puta bio precizan, ponovno izjednačenje.

6:7 Dilaver je siguran

6:6 BRANI LIVAKOVIĆ UDARAC GOLOFCE, OSTAJE 6:6

6:6 Gojak je promašio, Cluj može izbaciti Dinamo!

Posljednja serija!

6:6 Sušić lijepo zabija za domaćina, još se čeka na prvi promašaj.

5:6 Stojanović je miran, ista sitaucija kao kod prethodnog jedanaesterca.

5:5 Rondon šalje loptu u jednu, a Livakovića u drugu stranu

4:5 Ademi je siguran, Dinamo ponovno vodi.

4:4 Đoković zabija 'na jedvite jade'

3:4 Leovac je siguran, Dinamo ponovno vodi.

3:3 Vinicius zabija za domaćina.

2:3 Petković zabija za Dinamo!

JEDNAESTERCI

120+1' KRAJ DRUGOG PRODUŽETKA. SLIJEDE JEDANAESTERCI.

114' Ponovno Rondon u glavnoj ulozi na Dinamovoj polovici, ali ponovno radi prekršaj u napadu.

113' Kastrati i Moharrami su zakuhali akciju, ali premalo je Modrih u napadu. Cluj se uspio djelomice obraniti, bit će korner za Dinamo.

110' Rondon je sjajno pucao glavom, a iako je Livaković obranio, sudac je prethodno svirao faul u napadu tako da nema optrebe za čupanjem kose... To sačuvajte za jedanaesterce.

109' Ponovno Dinamo opasno živi. Debeljuh je zakuhao u šesnaestercu Dinama, poslana je povratna lopta, ali bit će tek korner, i to deveti za Cluj.

108' Moharrami je ušao u igru umjesto Oršića.

105' Kraj prvog produžetka.

104' Stojanović je bio u sjajnoj šansi, odlično je probio desnu stranu, slabo pucao u Balgradeana, a na odbijanac je natrčao Kastrati čiji udarac odlazi preko gola.

100' Kastrati je bio u opasnoj prilici, ali njegov karakteristični trk je ispratila obrana domaćih i spriječila gol.

91' Počeo je prvi produžetak

---------------------------------------------------

90+4' KRAJ REGULARNOG DIJELA, IDEMO U PRODUŽETKE

90+2' GOOOOL! Domaćin se vratio u igru u 92. minuti utakmice. Strijelac pogotka bio je Gabriel Debeljuh

90' IGRAT ĆE SE ČETIRI MINUTE SUDAČKE NADOKNADE

83' Prizemni udarac uputio je Ademi s 20-ak metara, njegov pokušaj lagano brani domaći vratar.

79' Nova dobra prilika gostiju, ponovno je prijetio Kastrati, ali je sada Balgradean lijepo zatvorio prvu vratnicu te je rutinski obranio pokušaj Kosovara.

78' GOOOOL! Plavi su ponovno u vodstvu nakon fantastičnog dodavanja Brune Petkovića za Arijana Ademija. Kapetan Dinama varkom se rješava čuvara, ali njegov udarac brani Balgradean. Ali dinamovci poonovno prate akciju do kraja, ovog puta je to bio Lirim Kastrati koji zakucava u praznu mrežu za novo vodstvo hrvatskog prvaka!

78' Debeljuh je pucao iskosa s vrha šesnaesterca, ali Livaković je bio spreman na to.

77' Modri opasno žive, Rumunji napadaju centaršutevima...

74' Odlična prilika Gavranovića, ali njegov udarac brani Balgradean!

70' U igri je Bruno Petković.

69' Nova prilika domaćih. Glavom je igrač Cluja pucao nakon centaršuta, ali Livaković je ovaj put bio siguran.

64' IZJEDNAČENJE CLUJA... Michael Pereira je potegao iz daljine, bio je to snažan udarac, ali gol definitivno ide na dušu Dominika Livakovića. Lopta je išla direktno u njega, on je pokušao boksati, ali je iskliznula s rukavica i otišla u mrežu...

54' Mamić ubacuje u igru Kastratija umjesto Majera te Gvardiola umjesto Gavranovića.

52' LIVAKOVIĆ BRANI! Deac je slabo pucao, golman Vatrenih je pročitao stranu i obranio njegov udarac, a na odbijancu je skinuo i drugi udarac. Dinamo i dalje u vodstvu, ali s igračem manje.

51'  PENAL ZA CLUJ. Theophile je srušio Debeljuha, sudac je (prestrogo) dao crveni karton, kazneni udarac je definitivno bio...

47' Opasno je počelo za dinamovce! U igru je ušao Rondon i odmah zakuhao problem, nakon jedne kontre njegov udarac je sjevnuo pored desne vratnice Livakovićeva gola...

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1' KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

41' Sjajan korner Majera! Balgradean je uz pomoć grede jedva očistio situaciju...

40' Majer je pokušao podvaliti loptu za Gavranovića, ali bit će samo korner.

39' Napokon nova Dinamova prilika! Theophile je odigrao dugu loptu, a Gavranović u letu proigrava Oršića. Hrvatski reprezentativac se namijestio na desnu nogu, snažno pucao, a golman domaćih uz pomoć grede izbija loptu u korner.

37' Deac je izveo slobodnjak s dvadesetak metara udaljenosti od gola, lopta je završila u živom zidu, a u nastavku akcije Bursca snažno puca, ali Livaković ne dopušta iznenađenje.

28' Cluj je potpuno preuzeo inicijativu, Chipciu je glavom pucao pored gola, a prije toga su imali udarac s petnaestak metara, ali Dinamo je "prošao lišo".

26' Ponovno je opasno pred Dinamovim vratima. Livaković je praktički bio svladan nakon što su domaći prenijeli loptu s prve na drugu stativu, ali prije nego je igrač Cluja stigao do lopte i ugurao loptu u praznu mrežu, ispriječio se Stojanović.

20' Opasno pred Livakovićevim golom! Nakon kornera je Deac pucao glavom, ali lopta je tek očešala gredu i otišla u gol-aut.

19' Mario Gavranović je nadahnut na otvaranju susreta. Prvo je početkom utakmice odlično proigrao Amera Gojaka nakon čega je Švicarac petom proslijedio loptu za Majera koji je zapucao priliku.

Ovog puta je nakon dodavanja s lijevog krila od strane s Oršića pronašao Luku Ivanušeca čiji snažan udarac odlazi tik pored vratnice.

15' GOOOL! Dinamo je poveo kod Cluja 0:1, a strijelac je Amer Gojak. Luka Ivanušec je odradio odličan solo prodor, izašao je sam na vratara Balgradeana, ali njegov udarac ide točno u suparničkog golmana. Srećom, akciju je pratio bosanskohercegovački reprezentativac koji prvi dolazi na odbijanac i zabija u nebranjenu mrežu za vodstvo Modrih.

8' Modri zasad djeluju samozatajno, prema naprijed im ne ide dalje od početka suparničke polovice. Domaćin se postavio čvrsto, prema naprijed zasad neinspirirano, vrijedi izdvojiti jedan duel hrvatskog napadača u redovima Cluja, Gabrijela Debeljuha i Dinamovog stopera Dilavera. Austrijski internacionalac je prekršajem zaustavio suparničkog igrača, ali iz tog prekršaja nije se izrodilo ništa.

1' Utakmica je počela.

**********

Stigli su sastavi za susret Dinama i Cluja:

S početkom od 20 sati, nogometaši Dinama započinju novu europsku avanturu, prvu u post-Bjelica eri. Novi-stari trener i nepravomoćni osuđenik za izvlačenje novca iz kluba, Zoran Mamić, neće imati nimalo lak zadatak, poglavito jer na ovom susretu u Rumunjskoj protiv CFR Cluja ne može računati na Dinu Perića i Damiana Kadziora koji seli u Primeru, dok je svojom voljom u Zagrebu ostavio Sandra Kulenovića i Antonija Marina.

Trener Zoran Mamić dao je natuknuti kako se radi o veoma ozbiljnoj momčadi koja je namučila kasnijeg pobjednika Europske lige Sevillu, ispavši samo na gol u gostima. Sama ta činjenica dovoljan je poziv na oprez, no Dinamov strateg najavio je kako se namjerava postaviti kao momčad koja ide na pobjedu od prve minute.

Najjača strana Rumunja su prekidi i skok-igra, što su u dobroj mjeri pokazali i u prvom pretkolu svladavši na strani maltešku Florianu. S druge strane, znamo kolika boljka upravo taj segment igre zna biti hrvatskim klubovima.

Trener domaćih, Dan Petrescu, na raspolaganju ima poprilično iskusnu, „stariju“ momčad, s igračim koji su mahom zakoračili u četvrto desetljeće života, uz par mlađih iznimaka poput Itua. Svi se sjećamo poraza Dinama od Astre Giurgiu, ali Modri osim tog neugodnog iskustva imaju samo pozitivna kada su gostovanja nešto istočnije u pitanju. U osam dvoboja, odnosno 16 sa uzvratima, Modri su gubili tek dva puta u Rumunjskoj, a prvi put (Aastra je bila drugi), se dogodio protiv Petrolulua davne sezone 1967./68.).

Dva puta su Modri dobivali Steauu, a po jednom Dinamo Pitesti, Temišvar, , Targu Mures i Petrolul.

 

 

(Foto: Slavko Midžor/Pixsell)


Tagovi

ClujBruno Petković

Ostale Vijesti