Kraj: Bayern nosi bodove iz Dortmunda i gura prvenstvo ka razriješenju

Vrijeme Čitanja: 8min | uto. 26.05.20. | 19:30

Utakmica počinje u 18:30 sati.

BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MUNCHEN 0:1

Pogledajte TEČAJ uživo

93' Kraj utakmice. Bayern je izdržao i uzeo velika tri boda u borbi za naslov.

91' Lewandowski je pao u okršaju s Akanjijem, i činilo se da bi ovo trebao biti kazneni udarac. No sudac se nije oglasio. 

90' Tri minute sudačke nadoknade.

89' Dobra prilika za Bavarce da dovrše posao, no Müller je na kraju ostao bez konkretnog udarca nakon što su lijepo iskombinirali Goretzka i Lewandowski nadomak peterca.

87' Xavi Martinez će malo osjetiti igru, a izišao je Serge Gnabry.

85' Izišao je Dahoud, ušao Axel Witsel. Kod Bayerna ušao Hernandez, izišao Boateng.

83' Stativa za Bayern!! Lewandowski je pucao lijevicom izdaleka nakon polukontre Bayerna, ali je udarac van kaznenog prostora poluvisoko zapeo na stativi. Puno sreće sad za domaćina.

80' Dahout puca jako nezgodno, Neuer odbija i to tako da izgleda lako. Ali nije bilo nimalo lako.

80' Götze ušao umjesto Piszczeka.

77' Lijepo prebrojavanje Borussije, Emre Can je dobro ubacio, Hazard je bio na lopti, ali u debelom zaleđu.

75' Udarac Guerrera iz slobodnjaka je oštar, ali ravno u Neuera koji opet lovi živu loptu.

74' Prekršaj za BVB u zoni udarca, Reyna ga je izborio lijepim prodorom.

73' Ušao je Ivan Perišić umjesto Comana. Vidjet ćemo kako će se snaći, dosadašnju minutažu nakon prvenstvene pauze odigrao je solidno.

71' U nedostatku uzbuđenja i neugodan centaršut Sancha je za izdvojiti. Haaland se ozlijedio i prisiljen je izići. Umjesto njega je ušao Giovanni Reyna.

67' Žuti karton za Dahouda, jako je grubo ušao u protivnika nakon jedne izgubljene lopte.

58' Strašna prilika za BVB!! Na lijevoj je strani kaznenog prostora Hazard primio loptu, dao odmah laganu povratnu za Haalanda, on je čak imao sreće da se Boateng pred njim okliznuo, no udarac Norvežanina je okrznuo upravo Boatenga te je skrenut u korner. Nevjerojatno.

54' Goretzka opet prijeti, ovaj put puno opasnije nakon duplog pasa s Müllerom. Burki se dobro opružio no uspio obraniti ovaj jako težak prizeman udarac s ruba kaznenog prostora.

53' Odlično se Coman na svojoj strani izborio za centzaršut, još bolje ga uputio, no u zadnji čas ispred napadača Bayerna su domaćini očistili.

49' Lijepa polukontra Borussije rezultirala je time da se Dahout našao u lijepoj prilici za šut izvana, namjestio se, no na žalost domaćina pucao je ravno u Neuera koji hvata loptu.

47' Coman je izbačen u odličnu situaciju za centaršut, no malo je pretjerao sa silinom.

46' Počelo je prvo poluvrijeme. Favre je uveo Jadona Sancha i Emrea Cana. U svlačionici su ostali Brandt i Delaney.

45' +1 Kraj prvog poluvremena.

43' 1:0 ZA BAYERN!! PREKRASAN GOL JOSHUE KIMMICHA. Kombinaciju su odigrali nadomak kaznenog prostora igrači Bayerna, lopta je došla do legitimnog nasljednika Philipa Lahma, a on je vidio istrčalog Burkija i potkopao za 1:0 s nekih 18 metara. Istinabog, gol ide malo i na dušu golmana domaćina.

40' Goretzka puca! Ali po sredini, Burki je to lako odbio. Kriv je Hakimi koji je loše ispucao glavom. Bayern je malko uspostavio ravnotežu.

39' Ponovno Davies pokazuje klasu fenomenalnim prodorom po lijevoj strani kaznenog prostora gostiju, no ponestalo mu je snage taman u zadnjem trenu.

35' Još jedna mini-opsada Neuerovog gola, plela se mreža, no na kraju je Brandt upropastio dobru prigodu užasnim centaršutom pri čemu je bio potpuno neometan.

33' Odlična situacija za Borussiju. Haaland je trčao sam pred Neuera, međutim po mnogima najbolji lijevi bek ove sezone u Europi Alphonso Davies spriječio je Norvežanina taman prije nego je trebao uputiti udarac. Fantastičan napor Kanađanina.

30' Jako lijepo je Hazard pripremio priliku za Haalanda iz polulijeve situacije blizu Bayernvoa gola, no u zadnji je tren njegov udarac izblokiran. Jako opasna situacija. Bayern živi opasno, a domaćini konstantno napadaju.

26' Lewandowski odlično povukao jednu kontru, no upravo kada se spremao na udarac ili proigravanje u opasnoj zoni, startom ga je spriječio njegov sunarodnjak Piszczek. I to ispravnim.

24' Odličan udarac Comana s desne strane, no Burki je spreman. Jedna od boljih prilika Bayerna do sada.

19' Najveća prilika Bayerna do sad! Coman je okrenuo svog čuvara, dodao samom Gnabryu koji puca pored svladanog Burkija. Međutim, Piszczek se našao na crti i spriječio loptu da uđe u gol.

12' Prva opasnija situacija Bayerna nakon jednog dalekometnog pokušaja Lewandowskog. Kimmich je centrirao na peterac, ali Thomas Muller je bio kratak za par centimetara.

10' Thorgan Hazard je sjajno iskoristio prazan prostor, ubacio je prizemno za Haalanda, ali njegov udarac je blokiran na vrijeme. U nastavku akcije Hakimi nepreciznim udarcem pronalazi Hazarda koji je u ofsajdu, stoga je i postignuti gol u nastavku akcije poništen.

8' Drugi okršaj Daviesa i Haalanda. Iako je Norvežanin imao prednost nekoliko metara, Kanađanin je stigao blokirati njegov ubačaj i usmjeriti loptu u korner.

5' Lewandowski je priprijetio s druge strane, ali u blok.

4' Novi udarac domaćih na Signal Iduna Parku. Delaney je odlično prebacio loptu na Hakimija, potom se nakon par kratkih paseva lopta prebacuje na Guerreira koji ostavlja Brandtu na vrhu šesnaesterca. Odlični ofenzivac domaćih puca iskosa, ali ravno u naručje Manuela Neuera.

1' Odmah na startu Haaland radi probleme. Neuer je izletio i pravovremeno odnio loptu ispred Hazarda koji je izašao jedan na jedan, međutim lopta se odbija do Norvežanina. Haaland prima loptu i  prvo gura kroz noge Daviesu, a potom puca i Bayernovom golmanu kroz noge, ali udarac je bio preslab, Boateng je mirno očistio s gol crte.

1' Utakmica je počela.

*************

Danas će, u sklopu 28. kola njemačke Bundeslige, na Signal Iduna Parku snage odmjeriti Borussia Dortmund i Bayern Munchen, dva najtrofejnija njemačka kluba.

Stigli su sastavi, a od prve minute nećemo vidjeti dva od tri najbolja igrača Borussije Dortmund. Marco Reus je praktički završio sa sezonom zbog ozljede, a neće biti ni Jadona Sancha u udarnom sastavu koji utakmicu počinje s klupe za pričuve.

Haalanda, Hakimi i Brandt su unutra te Lucien Favre najviše nada polaže u njih, kao i u Thorgana Hazarda te Raphaela Guerreira.

 

 

S druge strane, Bavarci su bez ozlijeđenog metronoma u sredini terena, Thiaga Alcantare, a to znači da će uz Kimmicha zaigrati Goretzka. U obrani su Pavard, oateng, Alaba i Davies, krilne pozicije drže standardno Coman i Gnabry, dok je Muller povučen iza Lewandowskog.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, utakmicu počinje s klupe za pričuve.

 

 

Prije utakmice:

Iako u sudaru ovih dvaju momčadi interesa nikad ne manjka te su nogometni zaljubljenici uvijek stave podsjednik na datum kada se dvaput godišnje ove dvije momčadi sastanu u prvenstvu, danas će ovaj epski okršaj pratiti ljudi diljem čitavog svijeta. Neki njemački mediji vjeruju kako će ovo biti najgledaniji Der Klassiker u povijesti, što nije ni čudno kada znamo da „pravog“ i dobrog nogometa nije bilo već mjesecima.

POGLEDAJTE TEČAJEVE ZA UTAKMICU BORUSSIA D. - BAYERN

Steve McManaman, nekadašnji engleski reprezentativac i igrač Real Madrida, nakon prve utakmice BVB-a po povratku Bundeslige u rekao je kako su žuto-crni „u dobroj formi“. Jasno, njegova konstatacija odmah je postala internetski hit, ali nema sumnje da ono što smo vidjeli od Favreovih igrača je bilo sve samo ne loše.

U prvoj utakmici slavili su protiv Schalkea na domaćem terenu rezultatom 4:0. Da je bilo više koncentracije u određenim situcijama, konačni rezultat mogao je biti još veći, ali i ovako su Rudari ispraćeni doma u Gelsenkirchen osramoćeni.

Nakon tog dvoboja, uslijedilo je neugodno gostovanje kod Wolfsburga. Pongračić je za domaći sastav odigrao cijeli susret (njemački mediji ocjenili su njegovu izvedbu s prolaznom ocjenom), dok  je Brekalo u igru ušao u 64. minuti, ali njihovi napori nisu bili dovoljno dobri kako bi se „prekinula dobra forma“ gostiju pa su tako preko svojih bekova Guerreira (32') i Hakimija (78') Favreovi izabranici upisali nova tri boda.

POGLEDAJTE SUPER PONUDU GERMANIA SPORT KLADIONICE

Po povratku Bundeslige, Bayern je također upisao dvije pobjede u dva odigrana susreta. Doduše, protivnici nisu bili kao Borussijini, ali gostujućih 0:2 kod Union Berlina te domaćih 5:2 protiv Frankfurta pokazatelj su kako Flickovi momci nisu „ljenčarili“ u periodu kada je Bundesliga bila na prislinom godišnjem odmoru.

Robert Lewandowski došao je do toga da je vijest postala utakmica u kojoj on ne postigne pogoda pa stoga vjerujemo kako nije potrebno naglašavati kako je u obje utakmice tresao supraničke mreže. Nekadašnja zvijezda BVB-a na putu je da jednog dana bude istinska legenda Bayerna, a jasno je da činjenica kako ne prestaje zatrpavati suparničke mreže njemu itekako ide u korist.

Iako ova utakmica po mnogočemu nije slična onome što smo navikli gledati kada se ove dvije momčadi u isto vrijeme nađu na istom terenu, nema sumnje da je pred nama pravi nogometni spektakl. Budući da je u posljednjih pet međusobnih ogleda viđeno čak 22 pogotka, nekako ne sumnjamo da ćemo ih, barem nekoliko vidjeti i danas.

Derbi je uvijek derbi, takve utakmice se ne igraju već pobjeđuju, ali ako je suditi prema posljednim utakmicama mala (ili velika) prednost ipak ide na stanu današnjeg gosta.

POGLEDAJTE SPECIJALE GERMANIA SPORT KLADIONICE

Zašto?

U posljednjih pet utakmica vidjeli smo tri pobjede Bayerna i dvije pobjede Borussije. Zanimljivo, svaki put je slavio domaćin, ali onog 12. igrača kojeg igrači Borussije imaju u svojim navijačima, danas će utakmicu gledati pred malim ekranima.

Jednako tako, valja naglasiti kako pobjede nisu bile baš slične. Naime, Bayern je slavio rezultaom 6:0, 5:0 i 4:0, o čemu, vjerujemo, ne treba trošiti previše riječi. S druge strane, pobjede BVB-a bile su sve samo ne lagane i uvjerljive (3:2, 2:0), od kojih je posebno u sjećamnju ostala ona potonja u njemačkom Superkupu kada je Bayern u potpunosti nadigrao Borussiju, ali su, sada već bivši napadač, Paco Alcacer i Borussijin vunderkind Jadon Sancho dvama pogocima odlučili pitanje pobjednika.

POGLEDAJTE TEČAJEVE ZA UTAKMICE 28. KOLA BUNDESLIGE

Što se tiče nadolazećeg susreta valja istaknuti kako zdrastveni karton za oba trenera nije baš najbolji. Flicku tako danas nedostaju glavni kreativac u veznoj liniji Thiago, mestralni Coutniho, Sule i Tolisso, dok će domaćinima nedostajati Schulz, Zagadou i njihova, usprkos svim raznim Haalandima, Sanchima i Hakimijima, najveća zvijezda, Marco Reus.

Oba trenera nemaju razloga previše mijenjati svoje sastave pa tako Borussiju očekujemo u sustavu 3-4-3, dok bi Bayern na teren trebao izići u formaciji 4-3-3 s tendencijom promjene u 4-2-3-1 ili 4-4-1-1, zavisi o situaciji i načinu kako se stvari budu odvijale na terenu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan PerišićThiago AlcantaraMarco ReusJadon Sancho

Ostale Vijesti