HNK Rijeka
HNK Rijeka

Stigla potvrda Germanijakove najave: Danilo Veiga pojačao Rijeku

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 18.01.23. | 16:10

Potpisao je ugovor na 2.5-godine uz mogućnost produljenja.

Portugalac Danilo Veiga postao je šesto pojačanje Rijeke u 'eri Sergeja Jakirovića'. Izdanak Portove škole nogometa dolazi na Kvarner nakon što je posljednjih pola godine proveo u Gil Vicenteu. S Rijekom je, baš kao što smo najavili, potpisao 2.5-godišnji ugovor.

„Rijeka je veliki klub u Hrvatskoj i drago mi je što sam stigao ovdje. Vjerujem da mogu pomoći ekipi, ali i da ekipa može pomoći meni. Ono što mogu obećati jest da ću dati svoj maksimum i pokušati maksimalno iskoristiti svaku priliku koju dobijem“, rekao je portugalski desni bek za službene stranice kluba pa dodao:

„O hrvatskim klubovima ne znam puno, ali ovdje sam da učim. Gledat ću utakmice i iz njih već puno toga saznati.“

Veiga je u prvom dijelu sezone u Gil Vicenteu skupio 14 nastupa u svim natjecanjima, a TM ga cijeni na 1.5 milijuna eura.

„Najdraži igrači na mojoj poziciji su mi Joao Cancelo, Kyle Walker i Trent Alexandre-Arnold, iako je on drugačiji tip igrača. Ja volim fizičku igru, volim napadati.“

Iako je riječ o veoma mladom igraču, ne djeluje kao netko kome nedostaje samopouzdanja.

„Najvažnije je da se pridružim momčadi, pomognem joj te da oni pomognu meni. Ako budem zabijao i asistirao, super, ali pobjede su ipak ono zbog čega igramo nogomet.“



Tagovi

HNK RijekaRijekaDanilo Veiga

Ostale Vijesti