Stigla odbijenica i od Big Sama, novog trenera nema ni na vidiku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.07.19. | 12:16

Odlaskom Rafe Beniteza mjesto glavnog trenera i dalje zjapi prazno

Svrake su prošlu sezonu završile na 13.mjestu, a njihov menadžer na kraju sezone odlučio se zahvaliti upravi kluba te će od sljedeće godine voditi kineskog prvoligaša Dalian Yifeng. Španjolski menadžer ostvario je mnoge velike uspjehe u svojoj trenerskoj karijeri, od kojih se posebno ističe osvajanje Lige prvaka u onom kultnom finalu iz 2005. godine kada se Liverpool „vratio iz mrtvih“ te pobijedio u utakmici za koju su mnogi mislili da je gotova već nakon prvih 45 minuta igre. Osim Liverpoola i Newcastlea Rafa je od istaknutijih momčadi vodio još i Real Madrid, Napoli, Chelsea, Inter i Valenciu, a budući da je praktički u svakom klubu ostvarivao uspjehe, u Newcastleu se nalaze u velikim problemima osigurati adekvatnu zamjenu za ovog stručnjaka kojeg je Jose Mourinho svojevremeno nazvao „debelim konobarom“.

Njegov pomoćnik u kineskom klubu biti će jedan Hrvat, a o toj temi već ste mogli čitati na Germanijaku:

Posljednja u nizu odbijenica stigla je od nekadašnjeg engleskog izbornika i čovjeka sa dugogodišnjim stažom u engleskom nogometu Sama Allardaycea.

U razgovoru za The Sun Allardayce je izjavio kako se pristojno zahvalio na ponudi, ali kako on ne želi vraćati na mjesto na kojem je nekada prije radio. Nadodao kako mu je ponuda imponirala te kako ga je ona iznenadila, ali kako je njegova odluka konačna.

Momčad koja u svojim redovima ima vrsne igrače kao što su Miguel Almiron, Jonjo Shelvey i Jamal Lascelles tako je i brod bez kormilara, a tko će povesti ovog nekadašnjeg velikana u novu sezonu i dalje se ne zna.

Špekuliralo se imenima kao što su  Giovanni van Bronckhorst, Gennaro Gattuso, Patrick Vieira i Sergio Conceicao, ali se ništa konkretno nije realizirao. Treba nadodati kako je dodatni problem činjenica kako će Svrake u novu sezonu ući bez fantastičnog veznjaka Ayoze Pereza koji je pred sedam dana postao novi igrač Leicestera.

Teška situacije za sve simpatizere kluba koji svoje domaće igra na kultnom St.James Parku.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Sergio ConceicaoPatrick VieiraGennaro GattusoGiovanni van BronckhorstLeicesterThe SunSam AllardyceDalian YifangNewcastle

Ostale Vijesti