CARL RECINE/Action Images
CARL RECINE/Action Images

Stigla i potvrda: Real vraća dva igrača iz Premier lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 18:29

Don Carlo vjeruje da bi od njih mogao imati koristi sljedeće sezone.

Nije lako biti navijač Arsenala. I tako već 15-ak godina…

Mnogi su mislili kad su Topnici 2006. godine preselili na novi Emirates stadion kako će to jednoga dana postati mjesto povijesnih uspjeha. No, barem zasad, svi oni slavni dani ostali su na Highburyju. Odnosno, tamo gdje je bio Highbury, jer danas je to jedna obična četvrt u Londonu gdje možete kupiti stan. Zamislite samo kako zabavno mora biti kad slobodno možete reći da živite točno tamo gdje su nekad žarili i palili Wengerovi The Invinciblesi…

Arsenal je veliki klub, u to nema nikakve sumnje. Trofeje ne osvajaju kao nekad ranije, puno se toga promijenilo, ali njihova veličina nikad neće biti upitna. No, imajući na umu da su nekad prva imena kluba bili Henry, Vieira, Bergkamp, Pires i svi ostali silni velemajstori, dok su danas to Saka, Partey, Pepe i Aubameyang sigurno nije nešto što će simpatizerima Topnika izmamiti osmjeh na lice.

Njihov bivši trener, Unai Emery, otišao je iz kluba na pomalo ružan način. Navijači su ga ismijavali, govorili su kako ne zna posao, a on je sve to stoički podnio. Prihvatio je posao u Villarrealu, ove godine osvojio Europsku ligu, a na putu do trofeja izbacio je, simbolično, i Arsenal.

Prije utakmice rekao im je „Good ebening“, a na kraju „Good night“.

Španjolac je otišao, a na njegovo mjesto instaliran je pomoćnik Pepa Guardiole i bivši igrač Arsenala, Mikel Arteta. Očekivanja su bila velika jer je start itekako obećavao, ali kako to nerijetko biva – tresla se brda, rodio se miš.

Ovu sezonu Topnici su okončali na osmom mjestu Premier lige. Ostali su bez Europe, a danas je stigla kako su ostali i bez dva plemenita veznjaka. Dani Ceballos i Martin Odegard vraćaju se u Real Madrid, iako su engleski mediji dugo špekulirali kako će spomenuti dvojac ostati u klubu i sljedeće sezone.

Osim njih, sljedeće sezone Arteta neće imati u svlačionici ni Davida Luiza, koji je sad slobodan igrač te Matta Ryana koji se vraća u Brighton.

Što se tiče ulaznih transfera, zasad ništa nije dogovoreno, iako nema sumnje da će ovog ljeta biti poprilično prometno u sjevernom Londonu.


Tagovi

Real MadridArsenalUnai EmeryCarlo AncelottiMikel Artetanogometni transferiposudbaPremier ligaLa LigaPrimera

Ostale Vijesti