Reuters
Reuters

Stigao je kao 'novi Dani Olmo', a sada na stražnja vrata odlazi iz Dinama

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.01.23. | 17:58

Stigao je u Dinamo 2020.

Robbie Burton stigao je u Dinamo kao kapetan U23 momčadi Arsenala i U21 reprezentativac Walesa, negdje u vrijeme kada je Dani Olmo napuštao Maksimir. Iako Burton igra na defenzivnijoj poziciji od reprezentativca Španjolske, brojni mediji nazvali su ga 'novim Olmom', jer je u klub stigao kao jedan najvećih prospekata slavnog europskog kluba, što je prilično naljutilo i Barcelonu i Arsenal.

Prvo je igrao za drugu momčad kluba u tadašnjoj Drugoj HNL (današnjoj 1.NL), da bi ga Zoran Mamić na ljeto 2020. pozvao na pripreme prve momčadi, a onda mu omogućio i debi u službenoj utakmici seniora, u 6:0 pobjedi nad Lokomotivom. Tu jesen debitirao je u Europi, no konkurencija u veznom redu Dinama bila je prejaka te je početkom iduće sezone prešao na posudbu u Istru 1961.

No, već u prvoj utakmici za pulskog prvoligaša ozlijedio je ligamente koljena i više nije zaigrao u prošloj sezoni. Prošlog ljeta posuđen je irskom premierligašu Sligo Roversu za kojeg je upisao 12 nastupa. Iako se u Maksimir trebao vratiti na ljeto, Burton je raskinuo ugovor s Dinamom i od danas je slobodni igrač.


Tagovi

BurtonRobbie BurtonDinamo Zagreb

Ostale Vijesti