Foto: Rakow Official
Foto: Rakow Official

Stasiti Metkovac nakon ‘izgubljene’ godine u Belgiji potpisao za prvaka Poljske, predstavljen je sjajnim videom!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.01.24. | 08:30

U Ekstraklasi se već dokazao budući da je dvije i pol godine bio sjajan u redovima Cracovije, a sad će dodatno povećati hrvatsku koloniju u poljskom hit-klubu!

Matej Rodin (27) karijeru će nastaviti u Rakowu, aktualnom prvaku poljske i trenutno četvrtoplasiranoj momčadi Ekstraklase. S novim klubom potpisao je ugovor na godinu i pol dana, uz mogućnost produljenja suradnje za dodatnu godinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Rakow je stigao iz Oostendea, danas belgijskog drugoligaša, u čije je redove prešao prije točno godinu dana kad je pokušao spasiti klub od ispadanja u niži rang natjecanja. Iako on nije igrao loše, štoviše, bio je među boljim pojedincima kluba, Oostende se nije uspio spasiti od ispadanja, a kad je klub postao član Challenger Pro lige, njegova se uloga u momčadi u potpunosti promijenila.

Rodin je ove sezone odigrao svega dvije utakmice za trenutno – pazite sad – posljednju momčad Druge belgijske lige. Situacija u Oostendeu je sve samo ne dobra, navijači se polako pripremaju da bi ih mogla zadesiti sudbina Sunderlanda (koja je bila sjajno dokumentirana u Netflixovom dokumentarcu ‘Sunderland ‘till I die, op.a.), a Rodin je uspio s čelnicima kluba dogovoriti raskid ugovora pa je kao slobodan igrač prešao u Rakow.

“Osjećam se sjajno što se vraćam u Poljsku. Bilo mi je lijepo ovdje i imam samo lijepe uspomene. Nadam se da će i sada biti slično. Uvjerio sam se da Raków igra za najviše ciljeve, poput prvenstva, poljskog kupa ili europskih kupova. To ciljevi su ovoj momčadi nadohvat ruke i želimo ih ostvariti”, rekao je Matej Rodin za klupsku stranicu na svojem službenom predstavljanju.

U redove poljskog kluba, čije su tri iznimno važne karike Hrvati (Zoran Arsenić je kapetan, Fran Tudor ponajbolji igrač momčadi, dok Ante Crnac slovi za najvećeg talenta kluba), Rodin je stigao kako bi zakrpao rupu u posljednjoj liniji prouzrokovanu ozljedama stopera Milana Rundića i Adriana Gryszkiewicza. Rakow već godinama igra u sustavu s trojicom u posljednjoj liniji pa tako snažnih, iskusnih stopera nikada nije previše, a budući da se prvenstvo nastavlja za mjesec dana, Rodin će imati dovoljno vremena da se adaptira na novu sredinu prije nego što krene drugi dio sezone.

Podsjetimo, Rakow je lani osvojio svoj prvi naslov prvaka Poljske, što je nevjerojatan uspjeh za klub koji se u sezoni 19./20. prvi put dogurao do Ekstraklase, a trenutni lider prvenstva, Slask Wroclaw, u prvom je dijelu sezone skupio devet bodova više od njih. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Matej RodinRakow CzestochoweEkstraklasa

Ostale Vijesti