Stari lisac Cazorla zabio za pobjedu u Baskiji, Joaquin promašio penal u remiju Betisa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.01.20. | 20:10

Zanimljiv dan u La Ligi.

Prvi su na teren izašli Granada i Mallorca, a utakmica je završila minimalnim slavljem domaće momčadi.

Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 24. minuti kada je je iskusni Roberto Soldado praktički „na pladnju“ servirao loptu Angleu Montoru koji nije imao pretjerano težak posao ugurati loptu u mrežu s nekoliko metara.

Do kraja utakmice Mallorca je krenula u ofenzivu te su do kraja utakmice imali čak 17 udaraca prema golu domaćeg vratara, ali je samo njih pet išlo u okvir gola pa je tako Martinezov sastav upisao svoju osmu pobjedu ove sezone. Za kraj dodajemo kako Ante Budimir, hrvatski napadač koji je ovog ljeta otkupljen od strane Mallorce za 2,2 milijuna eura, utakmicu odgledao s tribine budući da je morao odrađivati kaznu radi tri žuta kartona.

Sljedeća utakmica bila je ona između Real Sociedada i Villareala. Utakmica je završila pobjedom gostiju 1:2, a strijelci pogodaka bili su Willian Jose (22') kod domaćina, dok su utakmicu preokrenuli u nastavku susreta Trigueros (58' – kazneni udarac) i Cazorla (72').

Bila je to jedna jako zanimljiva utakmica u kojoj su domaćini imali veći posjed, ali je gostujući sastav bio taj koji je uputio više udaraca prema golu što se u konačnici pokazalo presudnim.

Igrač odluke pokazao se iskusni lisac Santi Cazorla koji je prihvatio jedan ubačaj na lijevoj strani domaćeg 16-erca i onda prizemnim udarcem matirao domaćeg čuvara mreže Remiera. Pogodak se pregledavao neko vrijeme jer je bila sporna pozicija strijelca pogotka, ali VAR nije uočio nikakve nepravilnosti pa su tako gostujući navijači mogli početi slaviti.

U utakmici koju su obilježili grubi startovi i žuti kartoni, Alaves je uspio otkinuti bod favoriziranom Betisu. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a strijelci pogodaka bili su Vidal (14') kod domaćina, te Emerson (55') kod gostiju.

Valja istaknuti kako je legenda Betisa i Valencie, 38-godišnje desno krilo Joaquin, imao priliku u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabiti pogodak iz kaznenog udarca, ali njegov udarac izvrsno brani domaći čuvar mreže Fernando Pacheco.

U 21:00 na teren će izaći Celta i Osasuna, a treba reći kako oba trenera ne mogu računati na sedam igrača sa svake strane pa se tako ova utakmica može okarakterizirati utakmicom rezervi ova dvaju sastava.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Santi CazorlaLa LigaJoaquin

Ostale Vijesti