DANIELE MASCOLO/Action Images
DANIELE MASCOLO/Action Images

Stanković za ključni dvoboj kvalifikacija za Ligu prvaka u sastav vraća provjerenog reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 09:44

Tri promjene u odnosu na prvu utakmicu.

Crvena zvezda sutra u 19 sati, dva sata prije utakmice Legia-Dinamo (21 sat), igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Šerifa u Tiraspolu. Pobjednik tog dvoboja igrat će protiv pobjednika dvoboja Legia-Dinamo.

(3.60) Šerif (3.30) Crvena zvezda (2.00)

Australski reprezentativac Miloš Degenek u karijeri je odigrao 119 utakmica za Cvrenu zvezdu. S obzirom da je po vokaciji stoper, nije zabilježio puno golova i asistencija za Crveno-bijele, no neki od njih su bili ključni. Tako je prije tri sezone, u playoffu za plasman u Ligu prvaka nakon 0:0 u Beogradu sudjelovao s dvije asistencije u gostujućem 2:2 remiju u Salzburgu i na na taj način bio jedan od ključnih igrača Cvrene zvezde u plasmanu u najelitnije klupsko natjecanje.

Godinu dana kasnije, sličan scenarij. Utakmica u Bernu protiv Young Boysa završila je 2:2, Degenek je zabio za 1:1, a uzvrat u Beogradu završio je 1:1, te je Zvezda zbog gola u gostima ponovno ušla u Ligu prvaka.

Iako je Degenek bio standardni stoper Zvezde posljednje dvije sezone od kada je treći put stigao u beogradski klub, još na pripremama za sezonu 2021/22 u Austriji naslućivalo se da neće biti primarna opcija Dejana Stankovića u narednoj sezoni.

Vodeći stoperski par Crvene zvezde u aktualnoj sezoni bio je Aleksandar Dragović-Radovan Pankov. Međutim, ne baš reprezentativni izgled obrane Cvreno-bijelih natjerao je Dejana Stankovića da aktivira staru opciju, posebno jer je 'slučaj Degenek' naišao na vrlo emotivnu i oštru reakciju navijača, javlja Mozzartsport.

Mozzartsport također tvrdi da bi se na poziciju desnog beka mladi Milan Gajić mogao zamijeniti iskusnijeg Marka Gobeljića.

Stanković se uz ove dvije rošade svakako morati pronaći i zamjenu za veznjaka Guelora Kangu te će umjesto njega u sredini sutra protiv Šerifa najvjerojatnije krenuti Nenad Krstičić.

(3.60) Šerif (3.30) Crvena zvezda (2.00)



Tagovi

Crvena zvezdaDejan Stanković

Ostale Vijesti