Germania
Germania

Stanišić: "Juranović? Konkurencija smo, ali smo i dobri kolege. Super se slažemo"; Ivanušec: "Fantastično je opet biti ovdje"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.03.23. | 13:50

Stanišić i Ivanušec najavili su utakmicu protiv Walesa

Treći je dan okupljanja Hrvatske nogometne reprezentacije pred utakmicu s Walesom (subota, 20.45 sati) u Splitu. Na Poljudu će Vatreni krenuti u novi kvalifikacijski ciklus tijekom kojeg bi trebali izboriti Euro 2024. u Njemačkoj. Na konferenciju za medije danas su stigli Luka Ivanušec i Josip Stanišić. Prije konferencije otkriveno je i da se reprezentativcima ipak neće priključiti Ivica Ivušić zbog viroze pa je izbornik Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv Ivi Grbiću.

Prvo pitanje upućeno je Stanišiću na temu njegove konkurencije u Juranoviću, a obojica su u jako dobroj formi u posljednje vrijeme.

Konkurencija smo si, ali smo i dobri kolege. Super se slažemo. Nema tu nikakve ljutnje. Znamo oboje da igramo kvalitetno i dosad smo pokazali da se nitko ne ljuti. Tu smo da pomažemo reprezentaciji, ne samo nama. Minutaža? Vidjet ćemo, bitno je da smo tu“, rekao je Stanišić pa prokomentirao i kako je usprkos dolasku Cancela u Bayern postao prvi izbor na desnoj strani.

„Uvijek imam samopouzdanja, ali ako zaredaš par dobrih utakmica, još se digneš. Kad sam čuo da će doći Cancelo, znao sam da će biti malo teže, ali i prije toga sam imao veliku konkurenciju. Nisam si neki prevelik stres napravio radi toga. Sretan sam što sam mogao igrati malo više. Igrali smo u drugoj formaciji, Pavard i Upamecano su dobili crvene, treba imati i malo sreće, ali mislim da sam dobro iskoristio priliku. Dosad sam uvijek bio opcija, a sada sam možda i malo više od toga. To mi je velika čast.“

Dotaknuo se Stanišić i utakmice protiv Walesa.

„Par igrača im se povuklo, ali to je šansa za druge da se pokažu. Neće biti ništa lakše protiv njih nego dosad. Sigurno smo favoriti, no moramo dati sve od sebe.“

Luka Ivanušec nije bio na Svjetskom prvenstvu, a sad je opet u kadru reprezentacije. Dobrom formom vratio se na popis izbornika Zlatka Dalića.

„Fantastično je opet biti ovdje. Za to treniraš svaki dan i igraš. Bio mi je cilj vratiti se nakon Svjetskog i sretan sam što sam opet u reprezentaciji. Jako sam ponosan zato što sam izašao iz loše situacije. Rasteš kao osoba i kao igrač kad se izvučeš. Drago mi je što sam se vratio već na sljedećem okupljanju i definitivno sam ponosan. Puno znači kad treniraš s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem i vidiš kako se oni ponašaju. Gledaš što rade najbolji igrači. Puno to znači nama mladima.“

Bilo je i pitanja za njega vidi li se u prvih 11, a možda i na desnom krilu.

„To će vidjeti izbornik. Apsolutno mogu pokriti tu poziciju, mogu se staviti na raspolaganje na bilo kojoj poziciji koja treba“, rekao je Ivanušec i prokomentirao nadolazećeg protivnika:

„Bitna je pobjeda za samopouzdanje. Velika su očekivanja od nas, a na nama je to da opravdamo. Ekipa nam je složena od najboljih igrača svijeta.“

Pitalo ga se i koliku je ulogu imao trener Dinama Ante Čačić u povratku njegove dobre forme.

„S njim puno pričam, daje mi puno savjeta i mislim da se cijela ekipa podignula. I njemu svakako idu zasluge za to. Stavio me i na novu poziciju i hvala mu na tome“, zaključio je Ivanušec.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSJosip StanišićLuka IvanušecVatreniKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti