REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Stanišić: „Drago mi je što je Xabi Alonso sretan u Bayeru, ali nadao sam se da će drugačije odlučiti”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 20:23

Španjolac je posljednjih tjedana bio najatraktivnija trenerska roba u Europi

Nogometaši Bayer Leverkusena igraju najbolju sezonu u klupskoj povijesti. Na najboljem su putu da prvi puta postanu prvaci Njemačke, a jučer su se plasirali i u finale DFB-Pokala. Uz to, i dalje su u borbi za naslov osvajača Europske lige, tako da bi mogli sezonu završiti s čak tri trofeja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što je posebno zanimljivo, u dosadašnjih 119 godina klupske povijesti, osvojili su samo dva trofeja, tako da bi u sljedeća dva mjeseca mogli u vitrine pospremiti više trofeja nego u prethodnih gotovo pa 120 godina.

Momčad predvodi Xabi Alonso, koji je pokazao golem trenerski potencijal i privukao je interes klubova koji grozničavo traže novog trenera - Liverpool i Bayern. Oko na Xabija bacio je i Real Madrid, no legendarni Španjolac prošli tjedan potvrdio je da i sljedeće sezone želi ostati na klupi Apotekara.

O svemu se oglasio i Josip Stanišić, hrvatski reprezentativac i član Bayera, gdje je na posudbi iz Bayerna. Stanišić se nakon sezone vraća na Allianz Arenu, a tamo ga, ipak, neće ponovno trenirati Xabi Alonso.

"Pa, sretan sam što je sretan u Leverkusenu. Za mene je, naravno, malo šteta. Možda sam se nadao drugačijem ishodu", sasvim iskreno je rekao za Bild.

Hrvat je prelaskom na jednosezonsku posudbu povukao pravi potez. Iako je u prethodne dvije sezone imao solidnu ulogu u Bayernu, u redovima Bayera dobio je znatno više minuta.

"Gledajući unatrag, to je bio ispravan potez. Nadali smo se da ću dobiti vrijeme za igru i moći se dalje razvijati. Za mene je još ljepše što nisam u Bayernu, ali svejedno još uvijek mogu postati prvak. To je samo zabava, zato sam nogometaš", naglasio je.

Podsjetimo, Dieter Hoeneß najavio je u ožujku da će se Stanišić vratiti u Bayern, tako da je sasvim jasno zašto se hrvatski reprezentativac nadao prelasku Xabija Alonsa u Bavarsku. Ovako, njegova budućnost u Bayernu ovisit će o tome koliko će budući trener kluba imati Stanišića u svojim planovima.

Ove sezone, Stanišić je odigrao 28 utakmica za Bayer, zabio je jedan pogodak i upisao tri asistencije. (I.M.)



Tagovi

Bayer LeverkusenBundesligaJosip StanišićXabi Alonso

Ostale Vijesti