Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Standardni prvotimac šampionske Rijeke i miljenik Armade ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 08:00

Iza njega su dvije uspješne sezone u Norveškoj.

Ime Leonarda Zute zauvijek će ostati zlatnim slovima zapisano u povijesne knjige NK Rijeke. Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije, koji je rođen u Göteborgu i koji je u Švedskoj napravio prve nogometne korake, se na Kvarneru zadržao tri i pol godine, a miljenik navijača postao je nakon što je bio neizostavan član udarnih 11 Rijeke u sezoni 16./17. kad je momčad s Kvarnera osvojila svoju prvu duplu krunu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U navijačkim krugovima omiljeni Žule je ukupno bijeli dres nosio u 139 utakmica (dva pogotka, osam asistencija), a u Rijeku je stigao za svega 50 tisuća eura iz matičnog mu kluba Häckena. U siječnju 2019. prodan je u Konyaspor, potom se nakratko vratio u Häcken, da bi kasnije prvo uspješno branio boje Leccea pa norveške Vålerenge čiji je član bio posljednje dvije godine. Od danas, Zuta je igrač Brommapojkarne, švedskog prvoligaša koji se u ovom trenutku nalazi na 10. mjestu Allsvenskan.

Zanimljivo, Zutu će u novom klubu voditi legendarni Olof Mellberg koji je u siječnju 2023. započeo svoj drugi mandat na klupi kluba koji mu je prvi dao mogućnost da se krene trenerski usavršavati nakon zavidne igračke karijere (Aston Villa, Juventus, Olympiacos, Villarreal...). Zutu se uskoro očekuje na prirodnoj mu poziciji lijevog beka, dok bi ispred njega trebao ordinirati 27-godišnji Šveđanin hrvatskog podrijetla Marijan Ćosić.

S novim klubom Zuta je potpisao dvogodišnji ugovor, a priliku za debi imat će već ovog vikenda kad njegova nova momčad ide u goste Varbergsu. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Leonard ZutaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023transfertransferitransferi uživoHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti