Standardni prvotimac Plavih u Ligi prvaka za mlade na meti bundesligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.05.20. | 09:22

Zabio gol u važnom ogledu protiv Šahtara u Zagrebu.

O školi nogometa zagrebačkog Dinama ne treba posebno puno pisati, o tome se poprilično puno pisalo proteklih godina. Prvak Hrvatske postao je inkubator za inozemne klubove i reprezentaciju, a sami opstanak kluba izgrađen je tako da ovisi unosnim transferima mladih potencijala.

Interesa za mlade igrače 'modrih' nikada ne manjka, a s obzirom da uz seniorsku momčad koja često izbori plasman u grupnu fazu jednog ili drugog europskog natjecanja, tu je i juniorska momčad koja redovno igra UEFA Youth League, odnosno Ligu prvaka za mlade.

Ova je sezona nažalost okončana, iako je Dinamo bio u sjajnoj prilici napasti Benficu u četvrtfinalu u Zagrebu, ali kao veliki potencijali pokazali su se brojni mladići tada još pod vodstvom Igora Jovićevića, a jedan od njih definitivno je Niko Janković.

Momak koji će u kolovozu napuniti 19 godina pokazao se kao važna karika u ofenzivnom dijelu terena za 'fakine'. Pokriva poziciju u veznom redu, voli ofenzivnije role, a i visok je 186 centimetara što ga čini vrlo teškim za čuvanje, jer uz visinu ima i brzinu.

Ove je sezone standardan u UEFA Youth League za Dinamo, odigrao je sedam od osam utakmica u Ligi prvaka, uvijek od prve minute na travnjaku, a postigao je i gol Šahtaru u gostujućem remiju (1:1).

Njegove dobre igre prepoznali su i ugledni njemački prvoligaši, a ovaj U19 reprezentativac Hrvatske već je igrao za Stuttgart u razdoblju od 11. do 14. godine života, nakon čega se vratio u rodni Zagreb i Dinamovu školu nogometa.

Što se tiče interesa, pišu Sportske novosti, za njega je ponovno zainteresiran upravo Stuttgart, a osim 'Švaba', žele ga i Hertha, Eintracht Frankfurt te Fortuna iz Dusseldorfa. Ipak, tvrdi isti izvor, Janković zasad nema ambicije ponovnog ranog odlaska iz Zagreba, ali definitivno bi se htio što prije etablirati u seniorskom nogometu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Niko JankovićUEFA Youth LeagueDruga HNL

Ostale Vijesti