Jonathan Moscrop / Sportimage Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Jonathan Moscrop / Sportimage Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Srna za ITV: "Postoji puno agenata koji će iskoristiti situaciju da besplatno odvedu igrače, žele iskoristi rat u svoju korist"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 15:33

Sportski direktor Šahtara otvoreno progovorio o UEFA-i, FIFA-i i nacionalnim savezima koji se trenutno "hrvaju" s izvanrednom situacijom u Ukrajini.

Dok se Zlatko Dalić i naši reprezentativci uigravaju za izazove koji nam dolaze u studenom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Darijo Srna, dugogodišnji kapetan Šahtara, danas sportski direktor kluba, i dalje pomno prati što se događa u njegovoj Ukrajini koja je, kao što znamo, već mjesec dana žrtva ruske agresije.

Naravno, Srna se bavi nogometom, pa je za ITV News otvorio dušu i prokomentirao poteze UEFA-e i FIFA-e, ali i nekih domicilnih saveza koji su odlučili “okrenuti leđa” inicijativi da se strance s ugovorima u Ukrajini i Rusiji do kraja mjeseca besplatno pusti na posudbu u neki drugi klub do kraja sezone.

Za Srnu to nije dovoljno. FIFA i UEFA su učinilii svoje, no neki savezi Liga petice se protive dolasku velikog broju igrača iz Ukrajine i Rusije. Oni naime žele zaštiti svoju ligu od takvog nenadanog dolaska van službenih prijelaznih rokova…

"UEFA i FIFA nas štite, ali Engleska nije otvorila prijelazni roka za registraciju igrača, isto je s Italijom i Njemačkom" komentirao je naš bivši kapetan za britanski ITV.

U nastavku je dodatno pojasnio zašto je takva diskrepancija između krovnih i nacionalnih saveza štetna.

"To nije način da se pomogne ukrajinskim igračima. Do danas us pomagale samo UEFA i FIFA, ne i Engleska. Kakav je smisao u otvaranju prijelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premier ligu, ne otvaraju? Nema smisla. Netko treba učiniti nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom nogometu i njegovim igračima. UEFA i FIFA to rade, ali trenutno ne vidim konkretne stvari iz Italije, Njemačke ili engleske Premier lige" nastavio je Srna.

Naravno, nove, izvanredne situacije su nažalost i prilika da neke zainteresirane strane iskoriste rat za svoju vlastitu korist. Srna je naravno - ogorčen.

"Postoji puno agenata koji će iskoristiti situaciju da besplatno odvedu igrače iz kluba, žele iskoristi rat u svoju korist. Na kraju neće uspjeti, jer do 30 lipnja nas štite UEFA i FIFA. Korak po korak sve će ići prema bolje, bit će mira, ali želim reći da mi je žao što ima puno ljudi koji žele iskoristiti situaciju i besplatno uzeti naše igrače. To nije ljudski, to nije profesionalno, ali naći ćemo način da pobijedimo."

Za kraj ostavljamo Rusiju i njenu želju apliciranja za Europska prvenstva 2028., odnosno 2032.godine.

"Ne mogu vjerovati da su to tražili. Samo zbog tog pitanja, svi moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludjeli su i žive u nekom svom svijetu" zaključuje Srna.


Tagovi

Darijo SrnaHrvatskaUkrajinaFIFAUEFARusija

Ostale Vijesti