Bili višak u svojim klubovima, a sada oduševljavaju na posudbama: ovih 13 igrača je spasilo karijeru

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 07.11.16. | 13:28

Tko ne voli posudbe?

Svake sezone mnoštvo igrača preseli na posudbe, koje su vrlo često odličan način za promjenu sredine. Posebice ako su u lošoj situaciji u klubu, ako su iz nekog razloga nezadovoljni, a klub ih ne želi prodati. Ugledni portal za nogometnu statistiku Squawka je sastavio popis 13 igrača koji su oduševili na posudbama ove sezone. Evo njihove liste, a slobodno u komentarima možete dodati i svoj izbor.

SAMIR NASRI (Sevilla, posudba iz Manchester Cityja)

Samir Nasri nije bio previše omiljen u klubovima u koje je preselio nakon odlaska iz Marseillea. Njegova ovogodišnja posudba u Sevillu se naizgled činila bizarnim potezom, kao i da je Mochi pogriješio, no Francuz se pokazao kao vrlo dobro rješenje u momčadi Jorgea Sampaolija. Prema podacima Squawke, u Primeri ove sezone ima 14 osvojenih duela, odnosno 58 posto.

TAMMY ABRAHAM (Bristol City, posudba iz Chelseaja)

Chelsea ima mnogo mladih igrača na posudbama diljem svijeta, ali malo kome ide tako dobro kao Tammyju Abrahamu. 19-godišnja zvijezda koja je protekle dvije godine oduševljavala u mladoj momčadi Chelseaja, sada je postala prava zvijezda momčadi iz Championshipa s već 12 golova u 19 utakmica. Zabio je devet pogodaka u 16 nastupa u drugom razredu engleskog nogometa, uz 54 posto preciznosti šuta.

ANDREAS CHRISTENSEN (Borussia Mönchengladbach, posudba iz Chelseaja)

Borussia Mönchengladbach se trudi ponoviti sjajnu prošlu sezonu, a svoj posao nastoji što bolje odraditi i Andreas Christensen, koji je stigao 2015. godine na posudbu iz Chelseaja. Ove sezone je vrlo dobar, prema podacima Squawke, dobio je 74 posto duela u zraku, a ukupno ima ocjenu za svoje izvedbe 187.

MARCOS LLORENTE (Alaves, posudba iz Real Madrida)

Real Madrid se prilično muči s Casemirom u obrambenoj veznoj liniji, a za to vrijeme Marcos Llorente sjajno igra u Alavesu. Već je ostvario pobjedu protiv Barcelone na Camp Nou. Ove sezone je bio uspješan u 29 duela, čime je treći u Primeri.

JESUS VALLEJO (Eintracht Frankfurt, posudba iz Real Madrida)

U Real Madridu su možda i napravili dobar potez što su poslali Jesusa Valleja na posudbu. Mladi Španjolac ima sve predispozicije da postane budući vođa obrane 'Kraljeva' i zamjena za Sergija Ramosa. Zanimljiv je podatak da ima 8.33 obrambenih akcija u 90 minuta, što je najviše među mladim igračima u najjačih pet europskih liga.

ENES UNAL (Twente, posudba iz Manchester Cityja)

19-godišnji napadač Enes Unal se prilagođava na posudbu u Nizozemskoj i zasad mu to dobro ide. Trpa golove za Twente, a samo vodeća momčad Eredivisie, Feyenoord ima igrača s više golova. Zabio ih je osam u nizozemskom prvenstvu u deset nastupa. Preciznost šuta mu je 64 posto.  

BERSANT CELINA (Twente, posudba iz Manchester Cityja)

Mladi veznjak Kosova je također na posudbi u Twenteu iz Manchester Cityja i u osam utakmica u Eredivisie je postigao četiri pogotka, a ima i 17 osvojenih duela. Bez sumnje će impresionirati Pepa Guardiolu, a Notable Stat: 17 take-ons won (59%)

LEE GRANT (Stoke City, posudba iz Derby Countyja)

Kada je Stoke City izgubio dvojicu svojih golmana, pojavile su se velike muke. Slavio je Stoke samo jednom u prvih šest utakmica nove sezone, a onda su pružili priliku Leeju Grantu. Nakon poraza u prvoj utakmici, pomogao je Stokeu da ostane neporažen u šest susreta, a u dva je navrata sačuvao mrežu netaknutom.

CAMILO ZUNIGA (Watford, posudba iz Napolija)

Camilo Zuniga je 'polomio' Neymara na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a u Watfordu mu dobro ide. Zabio je praktički u prvom dodiru s loptom netom nakon što je ušao s klupe u 3:1 slavlju nad Manchester Unitedom u Premiershipu. Nastavio je s dobrim igrama, potvrđujući svoju kvalitetu. Ima u prosjeku 2.73 uspješnih duela po utakmici.

IAGO FALQUE (Torino, na posudbi iz Rome)

Bivša zvijezda La Masije, polako počinje pokazivati koliko vrijedi. Romu, iz koje je došao na posudbu u Torino je uništio s dva pogotka krajem rujna u talijanskom prvenstvu. Ima 69 posto preciznost udarca.

WOJCIECH SZCZESNY (Roma, na posudbi iz Arsenala)

Szczęsny već drugu godinu brani u Romi na posudbi iz Arsenala i ne krije da uživa u talijanskoj prijestolnici. Ima najbolje ocjene prema Squawki od bilo kojih drugih golmana u Serie A ove sezone. U prosjeku bilježi 2.91 obranu u 90 minuta.

FEDERICO FAZIO (Roma, na posudbi iz Tottenhama)

Junak u Sevilli i ne baš previše uspješan član Tottenhama, 29-godišnji Federico Fazio pokušava pronaći formu u Romi. Njegova vrlo dobra igra u obrani pomogla je 'Vučici' da se popne do drugog mjesta u talijanskom prvenstvu, sa samo četiri boda zaostatka za Juventusom. U Serie A ove sezone je zabilježio 83 obrambene akcije.

NABIL BENTALEB (Schalke, na posudbi iz Tottenhama)

Prije dvije godine je Nabil Bentaleb bio jedan od naperspektivnijih igrača u Premiershipu, no kola su krenula nizbrdo i posudba u Njemačku mu je spasila karijeru. Do sada ima 70 posto uspješnih duela u Bundesligi ove sezone. U deset nastupa je zabio četiri pogotka.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Nabil BentalebFederico FazioWojciech SzczesnyIago FalqueWatfordCamilo ZunigaLee GrantBersant CelinaEnes UnalJesus VallejoAlavesMarcos LlorenteAndreas ChristensenTammy AbrahamSamir Nasri

Ostale Vijesti