Reuters
Reuters

Srbija u 90. izborila nastup u u Kataru i poslala Portugal u dodatne kvalifikacije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 22:07

Srbija je odigrala jako dobru utakmicu i zasluženo pobijedila.

Reprezentacija Srbije plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Kataru nakon što je u Lisabonu svladala izravnog konkurenta za plasman, Portugal, golom Aleksandra Mitrovića u 90. minuti utakmice. Portugalu je za Mundial bio dovoljan i bod, a tako su se europski prvaci iz 2016. i postavili. Čekali su kraj utakmice, a jako dobra Srbija zabila je za plasman na svoje peto svjetsko prvenstvo.

Fernando Santos se prije utakmice odlučio na formaciju s tri napadača s time da je najboljeg strijelca kvalifikacija Andrea Silvu ostavio na klupi. Dragan Stojković je pak na drugoj strani krenuo s jednim centarforom, Dušanom Vlahovićem, ali i s nekoliko ofenzivno nastrojenih veznjaka.

Utakmica je za Srbiju krenula katastrofalno. Nemanja Gudelj je kardinalno kiksao pred vlastitim kaznenim prostorom, a to je iskoristio Renato Sanchez koji je pogodio za 1:0 vodstvo Portugala.

Pogodak Sancheza pogledajte OVDJE.

Srbija je zamalo brzo uzvratila no gromoviti udarac Vlahovića u 12. minuti odsjeo je na gredi suparničkog gola. Srbija je općenito dosta dobro stajala na terenu unatoč rezultatskom zaostatku. Bili su opasnija momčad, a u određenim trenucima utakmice imali su više od 60 posto vremena loptu u svojim nogama.

Dobra igra isplatila im se u 33. kada je Dušan Tadić pogodio s ruba kaznenog prostora uz pomoć Ruija Patricija.

Pogodak Tadića za 1:1 pogledajte OVDJE.

Srbija nije stala do poluvremena, minutu prije kraja Vlahović je zabio, ali iz zaleđa.

U nastavku se igralo s dosta slabijim tempom. Srbija je i dalje bila bolja, imala veći postotak posjeda lopte, puno više kornera i slobodnih udaraca, ali portugalski blok bio je prečvrst sve do 90. minute kada je Tadićev centaršut pronašao glavu Aleksandra Mitrovića, a napadač Fulhama zakucava za prolaz Srbije u Katar, a Portugal će morati u dodatne kvalifikacije.

Reprezentacija Republike Irske svladala je Luksemburg u Luksemburgu s 3:0 i na kraju završila na trećem mjestu ljestvice s istim brojem bodova, ali boljom gol razliku od male države smještene između Nizozemske i Belgije.

Luksemburg je dobro stajao na terenu, irski vratar Gavin Bazunu u prvom dijelu imao je jednu spektakularnu obranu (VIDEO), no i Irci su tražili jedanaesterac (VIDEO). Danel Sinani u nastavku je zabio za Luksemburg, ali nakon prekršaja i VAR je poništio pogodak.

Irska je ipak slomila Luksemburžane u razmaku od 67. do 75. minute. Prvo je Shane Duffy zabio glavom nakon ubačaja iz slobodnog udaraca (VIDEO), a onda je Chiedozie Ogbene udvostručio prednost Iraca nakon lijepe akcije i dodavanja petom Jasona Knighta (VIDEO). Konačni rezultat postavio je Robinson na još jednu asistenciju Knighta.



Tagovi

PortugalPortugalska nogometna reprezentacijaSrbijasrpska nogometna reprezentacijaLuksemburgIrskairska nogometna reprezentacijakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti