Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Sramota: Prekinuta prijateljska utakmica Zadra i Šibenika, pred Minu bačena banana

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.08.22. | 21:09

Gnjusan čin onih osoba nikad nećemo nazvati 'navijačima' već isključivo grupom idiota kojima treba zabraniti bilokakvu mogućnost dolaska na sportska borilišta.

Nogometaši Zadra i Šibenika igrali su danas na Stanovima prijateljsku utakmicu. Nažalost, susret nije odigran do kraja jer su suci u 65. minuti prekinuli utakmicu zbog rasističkog ispada!

Zadrani se spremaju za 3.NL jug, dok je Šibenik htio dati priliku igračima koji su u drugom planu, no sve to, nažalost, ostalo je potpuno u drugom planu nakon groznih događaja i prekida utakmice u 65. minuti, javlja ŠibenikIN.

„Grupa dečkiju bila je iza gola na tribinama, bez ikakvih navijačkih obilježja. Zadirkivali su igrače, pa i domaćeg golmana, a prije prekida bacili su bananu na travnjak pred našeg igrača Minu, hukali, na travnjak je doletjela i čaša, a potom su pobjegli s tribina. Neshvatljivo mi je da se ovakve stvari mogu događati u 2022. godini. Žao mi je što je do toga došlo, Zadar nam je bio idealan protivnik, imaju solidnu ekipu. Mi nemamo apsolutno nikakvih prigovora na njihove igrače, na klub, svi su osudili ponašanje pojedinca ili pojedinaca. Policija će napraviti zapisnik o događaju. Mi smo za svoje potrebe snimali utakmicu, pa možda snimka pomogne i otkrivanju počinitelja“, rekao je sportski direktor Šibenika Dario Dabac.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 4:2 za goste iz Šibenika za koje su poentirali Vidović, Delić, Kreković i Petranko, dok su za domaći sastav precizni bili Burčul i Jordan.

Spomenimo i kako su iz Zadra oglasili na društvenim mrežama se na društvenim mrežama čiju poruku prenosimo u cijelosti.

„HNK Zadar i HNK Šibenik 17.08.2022. u 18.00 sati odigrali su prijateljski susret koji je prekinut u 65. minuti kod rezultata 4:2 za Šibenik, nakon incidenta kojeg je izazvao dio gledatelja koji su ušli na zatvorenu južnu tribinu preskočivši ogradu. U 65. minuti spomenuta skupina bacila je bananu upućenu prema igraču Šibenika Marcosu Mini, nakon čega je susret prekinut i igrači su poslani u svlačionice. HNK Zadar se ovim putem ispričava Marcosu Mini i svim igračima, stručnom stožeru, upravi i svim navijačima HNK Šibenik zbog navedenog incidenta!“

“U ime svih Zadrana ovim putem se ispričavam Šibeniku i Marcosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela gledatelja. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravit ćemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im puno sreće u nastavku prvenstva!”, riječi su predsjednice Zadra Ive Bokanović.


Tagovi

NK ZadarNK ŠibenikPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti