United sretno protiv Hammersa, Spursi nastavili u pobjedničkom ritmu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 20:30

U odličnoj formi idu na uzvrat četvrtfinala LP.

 

Francuski reprezentativac ključan je ove sezone za Vragove, naime s današnja dva gola sudjelovao je u čak 21 golu Uniteda, 12 ih je zabio i devet namjestio. Hammersima je ove subote oba gola uvalio iz najstrože kazne došavši na korak od rekordera Ruuda Van Nistelrooja koji je u sezoni 2002-03. zabio osam puta s bijele točke u jednoj sezoni Premier lige.

Prvi je zabio u 19. minuti prvog poluvremena nakon prekršaja nad Juanom Matom. U 49. minuti Felipe Anderson izjednačio je na asistenciju Manuela Lanzinija  Bio mu je to drugi gol protiv Uniteda ove sezone i prvi nakon 14 utakmica posta. Ipak, u 80. minuti sudac je još jedanput pokazao na bijelu točku, Anthony Martial bio je sam pred golom gostiju, a obrana ga je srušila u nedozvoljenoj pozciji. Odgovornost je ponovo preuzeo Pogba i završio priču za konačnih 2:1.

Novi stadion Tottenhama već postaje prava utvrda. U trećoj uzastopnoj utakmici odigranoj na novom zdanju, Spursi su upisali i treću uzastopnu pobjedu bez primljenog pogotka. Nakon što je Heung-Min Son donio pobjede protiv Crystal Palaceu (2-0) u Premiershipu te protiv Manchester Citya u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka - sada je pao Huddersfield, ponovno u prvenstvu.

Utakmica je riješena u tri minute. Prvo je, pomalo zaboravljeni kapetan kenijske reprezentacije Victor Wanyama zabio za 1-0 na asistenciju Fernanda Llorentea, da bi Lucas Moura u 27. minuti povisio na 2-0.

Gosti nisu imali puno šansi, a vrijedi istaknuti jednu gredu iz slobodnjaka nakon što je Hugu Llorisu lopta izmigoljila iz ruku. Na 3-0 povisio je ponovno Lucas svojim drugim golom na utakmici. Kod prvog gola asistent je bio Sissoko, dok mu je drugi namjestio Eriksen, a za hat-trick Brazilca i konačnih 4-0 asistent je bio Son.

Spursi idu u dobrom raspoloženju na Etihad na uzvrat Lige prvaka, iako trener Mauricio Pochettino ne može računati na ozlijeđene Harrya Kanea i Dele Allija.

 

Rezultati

Tottenham – Huddersfield 4:0
Brighton – Bournemouth 0:5
Burnley – Cardiff 2:0
Fulham – Everton 2:0
Southampton – Wolves 3:1
Manchester United - West Ham 2:1

 

(foto: Action Images)


Tagovi

Victor WanyamaMoussa SissokoChristian EriksenFernando LlorenteSon Heung-MinLucas Moura

Ostale Vijesti