REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Sprema se velika 'izdaja': Barcelona besplatno krade desno krilo Reala i reprezentativca Španjolske!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.09.22. | 09:46

Nije baš da im nedostaje izbora u napadu, ali kad se već ne mora platiti odšteta…

Marco Asensio jedan je od onih igrača za koje se voli reći da loptu udara drugačije od drugih. Tehnički sjajno potkovan ofenzivac Real Madrida posljednjih godina imao je velikih problema s ozljedama pa se tako njegova prava 'eksplozija' još uvijek nije dogodila, ali budući da je sad 100 posto spreman, mnogi vjeruju da mu je baš ova sezona prijelomna u karijeri.

U Kraljevski klub stigao je prije sedam godina iz Mallorce za skromnih 3.9 milijuna eura. Kad je 2017. godine potpisao novi šestogodišnji ugovor, Asensio je zaplakao na konferenciji za medije ističući kako je rođeni Madridista koji živi svoje snove. No, taj isti rođeni Madridista bi uskoro mogao preseliti u redove najvećeg rivala, Barcelone. Naime, Xavi bi ga rado 'ukrao' Realu budući da je 26-godišnjak ušao u posljednju godinu ugovora te bi u ljeto 2023. na Camp Nou mogao preseliti potpuno besplatno.

Iako ga se mjesecima povezivalo s Milanom, Asensio je na kraju ljetos ipak odlučio ostati u Realu. No, zasad se to nije pokazalo najsretnijom odlukom, jer Don Carlo na njega ne gleda kao prvotimca te je dosad skupio tek četiri nastupa (jedan pogodak) u svim natjecanjima.

Priče oko njegovog mogućeg prelaska u Barcelonu – kojoj i nije baš da nedostaje rješenja u vrhu napadu – više nisu samo špekulacije. Uostalom, sam Asensio je za Cope na tu temu kratko poručio sljedeće:

„Nisam o tome razmišljao. Ne mogu vam sada dati odgovor. Puno prijatelja mi je javilo vijest da me Barcelona želi, dobio sam oko 200 poruka. No, u svijetu nogometa postoji puno glasina i nikad ništa nije sigurno. No, u ljeto 2023. godine ću moći potpisati za bilo koga kad mi ugovor i službeno završi“, rekao je reprezentativac Španjolske.

Čitajući između redova, Asensio je rekao kako novi ugovor s Realom neće potpisati, a Barcelona bi to svakako mogla iskoristiti. Trenutno je na okupljanju reprezentacije gdje je s njim još šest igrača Barcelone, a nakon što i oni pročitaju ove vijesti, jednako važno kao utakmice s Švicarskom i Portugalom bit će im i nagovoriti Marca da im se pridruži… (I.A.S.),Liga nacija, skupina A2

Subota, 24. rujna

5. kolo

Češka – Portugal, 20.45

Španjolska – Švicarska, 20.45

Utorak, 27. rujna

6. kolo

Portugal – Španjolska, 20.45

Švicarska – Češka, 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Marco AsensioBarcelonaReal Madrid

Ostale Vijesti