Sprema li se uistinu NBA-ovski trejd između Napolija, Uniteda i Real Madrida?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.03.20. | 16:40

Prvo je djelovalo kao fantazija nekog entuzijasta, zatim se počelo o tome šaputat, da bi danas to prenijeli razni svjetski mediji…

On se posebno odnosi na onaj dio momčadi koji je bio Napolijev „forte“ unazad desetak godina, a riječ je o napadu i njihovim ofenzivnim snagama. Ovog ljeta ugovori ističu Joseu Callejonu i Driesu Mertensu, iako valja istaknuti kako su pregovori s Belgijcem stigli do završne faze te se očekuje da bi brzonogi krilni napadač veoma lako mogao produžiti svoju vjernost kultnom talijanskom klubu na narednih nekoliko godina.   

Jednako tako, u talijanskim medijima sve su glasnija nagađanja kako su Napolitanci spremni već ovog ljeta prodati Hirvinga Lozana, drugo najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti koji je ovog ljeta u „Maradonin klub“ stigao iz PSV-a za 38 milijuna eura.

Na kraju, valja spomenuti i mogućnost odlaska Arkadiusza Milika koji bi prema svemu sudeći također mogao napustiti klub već ovog ljeta budući da mu ugovor ističe na ljeto 2021. godine te je ovo potencijalno zadnja prilika da Napoli na njemu nešto zaradi.

Nakon što se dvije godine borio s ozljedama, Milik, koji je stigao u Napoli iz Ajaxa u ljeto 2016. godine za 32 milijuna eura, prošle je sezone pokazao svu svoju igračku nadarenost kada je u 35 ligaških utakmica zabio 17 pogodaka. Ova je sezone, iako je zabio za njega skromnih devet pogodaka u Serie A, najbolji klupski strijelac u prvenstvu, što također pokazuje kako se ovdje radi o vrhunskom igraču.

Prema navodima eminentnog španjolskog AS-a, osim Manchester Uniteda, Milika bi u svojim redovima volio vidjeti i Atletico Madrid koji pod svaku cijenu mora pronaći jakog središnjeg napadača. De Laurentiis je svjestan da je Poljak netko koga bi mnogi voljeli vidjeti u svojim redovima, a upravo zbog toga izgledno je kako će mu kontroverzni predsjednik ponuditi novi (i bogatiji) ugovor ovog ljeta.

Osim Andrea Petagne, čiji je dolazak već potvrđen, Napoli bi ovog ljeta mogao dovesti nekoliko „paklenih“ ofenzivaca koji bi uvelike bili od značaja za Rinovu momčad.

Osim kapetana Torina Belottija te krilnog napadača Sassuola Boge, sada je kao potencijalna kupovina počeo spominjati i Luka Jović.

Srpski napadač, koji je u ljeto 2019. stigao u kraljevski klub u transferu vrijednom 60 milijuna eura, zabio je samo dva pogotka u 770 minuta, a to da je sada treća Zidaneova opcija u vrhu napada budući da je prva zamjena za Karima Benzemu postao Mariano Diaz, strijelac drugog pogotka u El Clasicu odigranom prije nešto manje od dva tjedna.

AS javlja kako je Jović otvoren za prelazak u Napoli, a ono što daje dodatnu težinu ovom potencijalnom trensferu je činjenica kako Fali Ramadani, agent 22-godišnjeg srpskog napadača, i Aurelio de Laurentiis, predsjednik Napolija, gaje jako dobre odnose te bi se na temelju toga ovaj transfer mogao puno lakše realizirati.

Perez bi si prodajom Jovića osigurao dovoljno sredstava da pokuša dovesti neku novu megazvijezdu svjetskog nogometa, a ukoliko klub napusti i Gereth Bale, onda je potpuno jasno kako bi budžet kraljevskog kluba postao toliko „debel“ da se bez ikakvog problema i straha oko financijskog fair-playa mogu okrenuti svojoj najvećoj želji, a to je magični Kylian Mbappe.

Talijani pak javljaju kako je potencijalni transfer Jovića u Napoli i dalje u početnoj fazi te da se zasada o svemu samo priča, ali navodno je najveći problem taj što bi Real želi klauzulu u ugovoru kojom imaju pravo otkupa Jovića, baš kao što je bio slučaj kada je Alvaro Morata otišao u Juventus.

Milik u United, Jović u Napoli, a Mbappe u Real Madrid? Zvuči zanimljivo.

Bilo kako bilo, pred nama je jedno jako zanimljivo ljeto, što zbog Eura, što zbog raznih transfera o kojima se već sada priča od kojih će se neki od njih zasigurno dogoditi.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Zinedine ZidaneOle Gunnar SolskjaerGennaro GattusoAurelio De LaurentiisFali RamadaniLuka JovićArkadiusz MilikKylian Mbappé

Ostale Vijesti