PETER NICHOLLS/Action Images
PETER NICHOLLS/Action Images

Sprema li se prava senzacija u Puli: Srpski biznismen i novi vlasnik Southamptona kupuje Istru 1961!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 08:45

Prije nekoliko godina njegov 'net worth' iznosio je oko 900 milijuna eura, s tim da se nagađa da je ista još dodatno narasla...

Dragan Šolak prije nekoliko mjeseci je šokirao sportsku javnost kupivši engleskog prvoligaša Southampton. Sportske novosti sad javljaju da postoje naznake da bi osnivač United grupe mogao postati četvrti privatni vlasnik Istre 1961 u posljednjih 11 godina. Njegova grupacija, između ostalog, pod svojim okriljem ima Sport klub, N1 televiziju i Novu TV, a Šolak bi osim nogometnog kluba vjerojatno uložio i u izgradnju novog hotela koji se nalazi 50-ak metara od lungomarea i koji bi imao oko 350 kreveta.

Naravno, glavnu riječ u pitanju Istre 1961 ima grupacija Baskonia-Alaves, koja već tri i pol godine praktično sama financira klub, piše SN. Do sada su Baski utrošili u sanaciju kluba i njenu godišnju financijsku mirnoću nešto iznad 11 milijuna eura. Oni od prvog dana ponavljaju da je Istra 1961 za njih dugoročni projekt i treba priznati da se tako i ponašaju.

Pokraj Svetaca, jasno je da Istra 1961 ne bi bila u Šolakovom fokusu, ali bi zato sa svega 10 posto od onoga što je spreman na godišnjoj bazi uložiti u Southampton, u Puli bilo dostatno za velike stvari. Njegovim dolaskom vjerojatno bi se napala neka od prve četiri pozicije, Europa ne bi bila nikakav ludi san.

No, treba malo usporiti i dignuti ručnu. Ukoliko se sjetimo svega što su najavljivali prethodni vlasnici (izuzev ovih trenutnih), svima postaje jasnije zašto ova vijest izaziva veći ushit svagdje drugdje nego u Puli. Istra kao regija je atraktivna, ali ako se vodimo tom logikom, zašto onda Šolak ne bi ulagao u GOŠK i nastojao vratiti klub iz Dubrovnika u 1.HNL? On je prije svega veliki biznismen koji bez sentimenta odrađuje veliki dio posla. To je li nešto ovakvo ili onakvo i ima li klub ovoliko ili onoliko navijača je za nj nebitno, bitno je koliko je to mjesto profitabilno i koliko se na njemu može zaraditi. Klub bi sam po sebi mogao biti čisti paravan za sve ono 'okolo' u što se misli ulagati.

U svakom slučaju, vijest o mogućem ulasku Šolaka u klub definitivno je jedna od onih za koje možemo reći da zastaje dah. Milan Mandarić nedavno je u intervjuu za susjedne medije istaknuo da mu se svojevremeno nudila mogućnost da preuzme Hajduk, a isti čovjek bio je povezivan i s Istrom 1961. On na kraju nije stigao 'poharati' hrvatski nogomet, ali zato Šolak itekako ima vremena…


Tagovi

Dragan ŠolakIstra 1961Southampton

Ostale Vijesti