REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Sportski direktor Lazija: „Između Tudora i Guendouzija ne postoji nesporazum“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 13:50

Lazio u petak gostuje kod Genove.

 Između hrvatskog nogometnog stručnjaka Igora Tudora i francuskog veznjaka Mattea Guendouzija nema nesporazuma, tvrdi sportski direktor Lazija Angelo Fabiani, odbacujući navode talijanskih medija da je došlo do svađe u svlačionici rimske momčadi. 

"Radi se o nečemu što ne postoji. Francuz je došao prije Tudora. Mislite li doista da se nije prije toga razgovaralo o njihovom odnosu", rekao je Fabiani gostujući na radijskoj postaji "Radiosei".

Tudor je krajem ožujka došao na poziciju glavnog trenera Lazija zamijenivši Maurizija Sarrija koji je podnio ostavku nakon niza lošijih rezultata i poraza od Bayerna u osmini finala Lige prvaka. U prvoj utakmici koju je vodio Lazio je svladao Juventus. Guendouzi, koji je pod Sarrijem bio gotovo nezamjenjiv, nije započeo dvoboj već je ušao u 80. minuti i bio asistent za pogodak kojim je Crnogorac Adam Marušić u sučevom dodatku donio pobjedu rimskoj momčadi.

Nakon toga je, u dvoboju polufinala Kupa protiv Juventusa i prvenstvenom derbiju protiv Rome, 25-godišnji Francuz marokanskog porijekla bio u početnoj postavi, ali Lazio je u obje utakmice poražen. U prošlom kolu nije konkurirao za momčad, a Tudorova momčad je sa 4-1 svladala Salernitanu koja će preseliti u Serie B.

Prema napisima u talijanskim medijima, između Tudora i Guendouzija je došlo do neslaganja, zbog kojeg je Francuz poslan na trening s drugom momčadi. No, Fabiani je tu tvrdnju opovrgnuo.

"Radi se o istegnuću mišića lista, zbog kojeg je trenirao s onima koji se oporavljaju od ozljeda", rekao je sportski direktor Lazija i najavio da će Guendouzi biti među igračima koji će u petak otputovati na subotnji prvenstveni dvoboj s Genoom.

Guendouzi je u Lazio stigao na posudbu iz Olympique Marseillea s opcijom otkupa ugovora. U francuskom klubu je već surađivao s Tudorom u sezoni 2022./2023.

Talijanski mediji su njegovu gestu rukama prema klupi Lazija, nakon što je asistirao za Marušićev pogodak Juventusu, protumačili kao iskazivanje prkosa prema Tudoru, jer ga nije uvrstio u početni sastav.

Lazio se u ovom trenutku nalazi na sedmom mjestu ljestvice Serie A sa 49 bodova i bez plasmana je u neko od europskih klupskih natjecanja. Šestoplasirana Atalanta ima utakmicu manje i dva boda više od Lazija.  

(Hina)



Tagovi

LazioIgor TudorMatteo GuendouziSerie A

Ostale Vijesti