REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Sporting diže letvicu visoko: Talentirani napadač dobio novi ugovor i otkupnu klauzulu u visini od 80 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 20:09

Portugalci žele odbiti udvarače i zadržati paklenog veznjaka u svojim redovima

Otkako je stigao iz Famalicaoa, Pedro Goncalves je hit u Sportingu. Igra sjajan nogomet, tribine su pune skauta iz najjačih europskih liga, pa je klub odlučio povući potez i zakapariti njegove usluge sve do 2026. Godine.

Prema dostupnim informacijama, Pedro ima novu otkaznu klauzulu. Tko namjerava otkupiti njegov ugovor, dužan je isplatiti Sporting nemalih 80 milijuna eura, što je brojka oko koje se ovog ljeta kretao transfer jednog Jadona Sancha. Ako se pita što opravdava ovako visoku cijenu za igrača koji definitivno još uvijek čeka proboj na A listu nogometnih zvijezda, ključ leži u nevjerojatnoj prošloj sezoni u dresu Sportinga. 23-godišnjak je odigrao 32 utakmice, postigao 23 pogotka i k tome još dodao četiri asistencije.

Polivalentan je i u pozicioniranju na terenu. Pedro uglavnom nastupa na poziciji desnog krilnog napadača, ali može uskočiti i u srce veznog reda, čak se ponekad zna prebaciti na lijevo krilo. Ove sezone je također efikasan. Nakon devet odigranih susreta ima četiri postignuta pogotka.

Inače, njegov priča je krenula u mlađim kategorijama Brage, otkuda se otisnuo u karijernu avanturu sa mladom Valencijom. Tamo se u dvije godine nije nametnuo. Uslijedio je transfer u Wolverhamtpon, no niti tamo nije pronašao prijeko potrebni expose na velikoj pozornici Premier lige. Igrao je uglavnom za rezervnu ekipu, bez nastupa u prvoj momčadi. Na kraju je učinio najbolji mogući potez – vratio se u Portugal, pojačao perspektivni Famalicao 2019. godine, čime je zaslužio i prelazak u redove Sportinga.

Iako je išao okolnim putem koji mu je donio i nekoliko neminovnih razočaranja, Pedro je sada tamo gdje i želi biti, u samom vrhu prioriteta u klubu koji želi preko njegovih igara ostvariti klupske ciljeve.

Jedini je problem što je 80 milijuna eura za one najbogatije definitivno nešto što si mogu priuštiti.



Tagovi

Pedro GoncalvesSporting LisabonFamalicaoValencia

Ostale Vijesti