Split svladao Dinamo, 14 golova Nacionala i Crnice

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.10.17. | 15:54

Dvoboj najmlađih trenera pripao Dubrovčaninu.

S jučerašnje četiri utakmice završeno je prvo kolo nove sezone Prve hrvatske malonogometne lige. Derbi kola obilježio je sjajni dvoboj Dinama i Splita u Domu sportova, gosti su na kraju slavili 2:4, no utakmica je mogla lagano krenuti u drugom smjeru.

Najefikasnija utakmica kola odigrana je u Sutinskim vrelima. Aktualni prvak Nacional i novopečeni prvoligaš Crnica odigrali su – 7:7. U dvoboju najjmlađih trenera lige Bačićev Square je u finišu slomio Hulenićevu Uspinjaču 6:3, a Potpićan je doživio potop na domaćem terenu od Alumnusa 0:10.

Dinamo i Split u derbi kola krenuli su bez nekoliko stožernih igrača. Plavima je falio najbolji igrač Vedran Matošević, a Splitu čak četiri prvotimca – Žarko Luketin, Josip Suton, Luka Perić i Renato Koturović. No, i takav, Split se pokazao prejak i potvrdio je predviđanja kako se radi o najvećem favoritu za naslov prvaka države.

Iznimno pomlađena momčad Dinama u utakmicu je ušla žustro, a takav način igre, potpomognut glasnim hukom s tribine tisuću navijača, donio im je vodstvo preko Kristijana Grbeše. No, Split je brzo uzvratio i u 14. izjednačio preko odličnog pojačanja iz Slovenije Mateja Fideršeka, a do odmora preokrenuo pogotkom Jakova Grcića.

U nastavak utakmice Dinamo je ušao bolje, stvarao šanse i preko Mihovila Prgometa izjednačio na 2:2. Utakmica je bila iznimno izjednačena, a tijek dvoboja prelomio je s(p)pretni gol Mare Đuraša pet minuta prije kraja. Dinamo je uveo golmana-igrača, nije uspio realizirati šanse i u 40. Ante Ćorluka zabio je u praznu mrežu za konačnih 4:2 za Split.

„Derbi prvog kola je bio odlična i zanimljiva utakmica u kojoj su o pobjedniku odlučile nijanse. Pobjeda je lagano mogla otići na drugu stranu“, rekao nam je Eugen Gudek, današnji gost na humanitarnom listiću.

Najefikasnija utakmica odigrana je u dvoboju između aktualnog prvaka Nacionala i novog prvoligaša Crnice. Nacional je vodio 1:0, 2:1, 3:2, 4:2, 5:4, a Crnica 6:5 i 7:6, međutim dvoboj je na kraju završio s najpravednijom podjelom bodova. Posebno je zanimljivo bilo u posljednje tri minute u kojima je palo čak pet pogodaka.

Pet pogodaka na utakmici zabio je Nacionalov Portugalac Andre Gomes, a preostala dva Španjolac Juan Bouzon. Za Crnicu su hat-trick zabili Marinko Šamija i Nikola Pavić, a jedan Mario Žumberac.

„Nacional i Crnica odigrali su „va banque“  utakmicu. Vidljivo je da Crnica misli ozbiljno u prvoj ligi, a Nacional je unatoč mnogobrojnim odlascima zadržao svoj status“, rekao je Gudek.

Njegov bivši klub Uspinjača u posljednjim trenucima dvoboja u Dubrovniku izgubio je dvoboj protiv Squarea. Radi se o dvoboju dvije momčadi s najmlađim trenerima u ligi, a tri boda upisao je debitant Antun Bačić protiv Vibora Hulenića.

Square je poveo preko Igora Leovskog u 1. minuti, do 6. je Uspinjača preokrenula preko Tina Čirjaka i Darija Šestića, da bi se na sljedeći gol čekalo do 31. kada je izjednačio Andro Zarač. Square je ubrzo preokrenuo preko Adriana, da bi Čirjak u istoj minuti zabio za 3:3.

Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 39. minute kada je Adrijan Micevski dvama pogocima slomio goste, a točku na i postavio je Leovski.

„Nažalost držali smo se do 39. minute i onda su presudila nijanse, igra na golmana igrača. Gospino polje se ponovno potvrdila kao teško osvojiva utvrda“.

Najuvjerljiviju pobjedu u prvom kolu upisao je Alumnus koji je s 10:0 razbio Potpićan u Labinu. Domaćini, koji su se tek nedavno okupili, izdržali su do 18. minute kada su primili prvi pogodak, a u nastavku utakmice su se potpuno raspali.

Hat-trick za studente zabio je Filip Pezelj, dva pogotka Filip Ukalović, a po jedan Antonio Alfredi, Krešimir Tadić, Luka Davidović, Andro Cota i Domagoj Durlen.

„Iz Potpićana su otišli praktički svi igrači, novi su počeli trenirati prije tjedan dana. Alumnus je s obzirom na pripreme i roster došao kao favorit i opravdao tu ulogu“, rekao nam je za kraj Gudek.

1. HMNL 1. kolo:

Brod 035 – Novo Vrijeme 2:5
Vrgorac – Osijek 2:5
Futsal Dinamo – Split Tommy 2:4
Nacional – Crnica 7:7
Albona Potpićan – Alumnus 0:10
Square – Uspinjača 6:3

(Foto: Futsal Dinamo)


Tagovi

PotpićanAlumnusNovo Vrijeme ApfelMNK SquareUspinjačaSplit TommyMNK NacionalFutsal DinamoPrva HMNLFutsal

Ostale Vijesti