Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Splićanin sa 130 nastupa u 1. HNL raskinuo s kosovskim prvoligašem

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 08:15

S njim su u klubu bili najbolji strijelac u povijesti hrvatske U-21 reprezentacije i ikona Osijeka.

Ivan Fuštar više nije član kosovskog prvoligaša Gjilanija, potvrdili su iz kluba na društvenim mrežama.

Fuštar je s čelnicima kluba dogovorio sporazumni raskid suradnje tri tjedna prije kraja sezone nakon što je ustanovljeno da više neće biti na raspolaganju treneru Sokoliju zbog ozljede. Istu stvar i iz istog razloga čelnici Gjilanija napravili su i s bivšim reprezentativcem Crne Gore, Darkom Nikačem.

U mlađim uzrastima Fuštar je igrao za Hajduk i Solin, a zanimljivo je kako je u početku karijere igrao na mjestu napadača, da bi s vremenom karijeru izgradio kao središnji branič. U karijeri je promijenio popriličan broj klubova – njih čak 11 – a pamti se njegova izjava kad je prije 10-ak godina, za vrijeme dok je nosio dres Šibenika, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rekao kako je primoran prodati auto kako bi preživio.

Korak po korak, Fuštar je postao dobro poznato HNL ime, a u najvišem rangu hrvatskog nogometa igrao je za četiri različita kluba – Šibenik, Zadar, Slaven Belupo i RNK Split.

Prije Kosova, Fuštar je igrao na Cipru (Nea Salamis), Albaniji (Kamza, Flamurtari) i Kataru gdje branio boje tamošnjeg velikana i gotovo stalnog člana azijske Lige prvaka, Al-Arabija. Riječ je o klubu kojeg su svojevremeno trenirali Srećko Juričić i Luka Bonačić, a prije Fuštara jedini Hrvat koji je igrao za Al-Arabi bio je Igor Novaković. Najpoznatiji svjetski nogometaš koji je igrao za Al-Arabi bio je Gabriel Batistuta koji je u Kataru proveo posljednje dvije sezone svoje karijere (2003. – 2005.)

U 1. HNL Fuštar je skupio 130 nastupa, a u listu strijelaca upisao se u šest navrata. U sezoni 20/21. u dresu Gjilanija skupio je 20 nastupa, jedan pogodak i jednu asistenciju. U kosovskom prvoligašu, kojeg ostavlja na četvrtom mjestu tamošnjeg prvenstva, igrao je s dvojicom Hrvata: najboljim strijelcom u povijesti hrvatske U-21 reprezentacije - Tomislavom Bušićem i ikonom Osijeka koji je za bijelo-plave u 1. HNL skupio 225 nastupa i 12 pogodaka – Tomislavom Šoršom.

Najbolji strijelac dosadašneg prvenstva Kosova je posuđeni igrač Osijeka Mirlind Daku koji je u 30 prvenstvenih nastupa skupio 26 pogodaka, dok je na drugom mjestu s čak 15 postignutih pogodaka manje bivši igrač RNK Splita Marko Simonovski.


Tagovi

Ivan FuštarKosovoHNL

Ostale Vijesti