Spektakularan prvijenac Šunjića u Engleskoj, Bilić prvi na ljestvici

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.09.19. | 18:27

Ipak, njegov Birmingham upisao je poraz.

Donedavni nogometaš zagrebačkog Dinama, Ivan Šunjić, doživio je gorko-slatko iskustvo u devetom kolu Championshipa.

Njegov Birmingham je gostovao kod Derby Countya pod vodstvom Philipa Cocua, a domaćin je imao vodstvo 2-0 sve do 56. minute. Tada su gosti u razmaku od samo tri minute došli do izjednačenja. Prvo je Gary Gardner zabio za smanjenje zaostatka, a tri minute kasnije dojučerašnji mladi reprezentativac Hrvatske zabija fantastičan gol za izjednačenje.

Nakon manjeg flipera u kaznenom prostoru domaćih, lopta dolazi na vrh šesnaesterca odakle Šunjić šalje pravu bombu desnom nogom u same rašlje vratara Roosa. Bio je to prvi gol u Engleskoj uskoro 23-godišnjeg defenzivnog veznjaka. Imali su gosti i šansu iz jedanaesterca desetak minuta kasnije doći do potpunog preokreta, ali Jutkiewicz propušta veliku priliku, a samo četiri minute kasnije za Derby zabija Paterson i ostavlja puni plijen u svojim rukama na žalost Šunjića i navijača Birminghama.

Podsjetimo, Šunjić je ovog ljeta u transferu vrijednom osam milijuna eura prešao iz Dinama u drugi najveći grad Engleske u redove Birmingham Citya. Nakon što je dobio 19 minuta u debiju, od sljedeće utakmice u kojoj je zaigrao od prve minute, postao je standardan i nezamjenjiv prvotimac u vrlo kratkom roku.

Dodajmo da je Luton pobijedio 2-1 Blackburna, a Simon Sluga je odigrao cijelu utakmicu za pobjedničkui momčad.

Ranije je WBA Slavena Bilića pobijedio QPR te zbog poraza Leedsa, preuzeo vodeće mjesto u Championshipu. Birmingham se nalazi na 13. mjestu ljestvice, dok je Luton 16.-plasirana momčad prvenstva.

(Foto: screenshot)


Tagovi

Ivan ŠunjićSimon Sluga

Ostale Vijesti